Windows RDP Portu Değiştirme

İnternet günümüzün vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiş durumda. Artık neredeyse her evde bir bilgisayar yada herkesin elinde internete giren bir telefon var. Bir çoğumuz ya web sitesi sahibi yada bir sunucu. İnternetin bu kadar yaygın kullanılması ile beraber ise güvenlik ön plana çıkmaktadır. Çeşitli şekillerde her gün binlerce kişi hacklenmektedir. Bunların ise büyük bir çoğunluğu şifre denemeleri ile yapılmaktadır. Çeşitli programlar sayesinde belirledikleri İP bloglarında yer alan sitelere, sunuculara, mail adreslerine ve bunun gibi bir çok şeye rastgele olarak şifre denemeleri yapılmaktadır ve erişim sağladıkları hesaplar üzerinde kontrolü ele almaktadırlar.

Bu yazımızda sizlere windows sunucusu olanlar için RDP yani uzak masaüstü portu değiştirmeyi anlayacağız. Windows sunucular ilk kurulduklarında default olarak 3389 portu ile gelmektedir ve RDP bağlantısı yaptığınızda bu portu yazmazsınız ancak sistem otomatik olarak 3389 portunu görür ve ona bağlanır. Üst tarafta belirttiğimizde işte tam olarak budur. 3389 portuna yapılan şifre denemeleri ile sunucunuza erişim sağlanılabilir ve kontrolü kaybedebilirsiniz. Bu nedenle bir windows sunucu sahibi iseniz ilk yapmanız gereken RDP Portunu değiştirmek olmalıdır.

Windows RDP Portu Nasıl Değiştirilir?

1.Öncelikle sunucunuza RDP bağlantısı yapıyoruz ve sonrasında komut satırı ( CMD ) yi açıyoruz.

2. Karşımıza gelen ekranda aşağıdaki adımları takip ediyoruz.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Terminal Server\WinStations\RDP-Tcp

3. Bu bölümde port numberın üzerine tıklıyoruz ve  0-65000 arasında bir sayı belirliyoruz.

4. Firewall üzerinden açtığımız porta izin veriyoruz. İlgili yazılımızdan port aktif etme işlemini adım adım takip edebilirsiniz; Windows Server Port Açma Nasıl Yapılır?

 

Yorum yapın