Windows Server Port Açma Nasıl Yapılır?

Windows bir sunucunuz varsa kullandığınız yazılım, program yada güvenlik ilkesi için bir port aktif etmek istemekteyseniz bu yazımızda sizlere windows server üzerinde port aktif etmeyi adım adım anlayacağız. windows server versiyonunuz farklı olsada temel olarak tüm versiyonlarda port aktif etme aynı işlemdir.

Windows Server Port Nasıl Aktif Edilir? 

Öncelikle sunucumuza uzak masaüstü bağlantısı ile erişiyoruz. Sonrasında sırası ile aşağıdaki adımları uyguluyoruz;

      1. Sunucumuza eriştikten sonra Windows Firewall with Advanced Security arayüzünü açıyoruz. Başlat menüsünden aratarak ulaşabilirsiniz.
      2. İnbound Rules e tıklıyoruz.
      3. Açılan ekranda new rules butonuna tıklıyoruz.
      4. Bu adımda karşımıza yeni bir pencere açılacaktır. Karşımıza gelen pencerede Port seçeneğini seçiyoruz ve Next butonuna basıyoruz.
      5. Does this rule apply to TCP or UDP? Sorusuna TCP seçeneğini seçiyoruz ve alt kısımda Specific local ports seçeneğine açmak istediğimiz portun rakamanını yazıyoruz. Örnek olarak; 123 portunu açmak istiyorsanız 123 yazmanız gerekli. Sonra next butonuna basıyoruz.
      6. Sonraki ekranda hiç birşey yapmadan next butonuna basıyoruz.
      7. Bu adımda tüm seçenekleri seçerek next butonuna basıyoruz.
      8. Name Bölümüne portu ne için kullanacaksanız adını yazabilirsiniz. Daha sonra port listesinde bulmanız daha kolay olacaktır. Portumuzun isminide verdikten sonra Finish  butonuna basıyoruz.

İşlemlerimiz bu kadar artık istediğimiz port aktif durumda.

“Windows Server Port Açma Nasıl Yapılır?” üzerine bir yorum

Yorum yapın