WordPress Veritabanı Temizleme

Eski bir wordpress sitesi sahibi iseniz veritabanınızda muhtemelen gereksiz ve hatta ne işe yaradığını bile bilmediğiniz bir çok dosya vardır. Bu gereksiz veritabanı dosyaları hem web sitenizin yavaş çalışmasına sebep olacaktır hemde web sitenizi taşımak istediğinizde gereksiz bir dosya yükü oluşturacaktır.

WordPress veri tabanı temizleme işleminin bize en çok fayda sağlayacağı kısım tabi ki web sitemizi hızlandırması olacaktır. Zamanla boyutu yükselen veritabanı, web sitenize giren her yeni ziyaretçinin işleminde veritabanına giderek o karmaşa içerisinde ziyaretçinin bulunduğu sayfadaki veriyi çekmeye çalışacak ve işlemlerde geçikmelere sebep olacaktır.

WordPress veritabanı nasıl temizlenir?

Öncelikle işleme başlamadan önce muhakak yedek almalısınız. Olası bir aksi durumda yedekden dönebilmeniz gerekmektedir. Veritabanı yedeğinizi aldıktan sonra yapmanız gereken işlem WP-Sweep eklentisini kurmak olacak. WP sweep eklentisini kurup çalıştırdıktan sonra eklenti veritabanınızı analiz etmeye başlayacak ve sonrasında analiz ettiği dosyaları tablolar halinde karşınıza sunacak. Buradan toplu olarak silme işlemi veya belirli bölümleri silme işlemi gerçekleştirebilecesiniz.

Yorum yapın