utf8_general_ci Hatası Çözümü

WordPress web sitelerinizi taşırken çok nadirde olsa veritabanı yedeği yüklemesi esnasında utf8_general_ci hatası almanız bir ihtimaldir. Öncelikle bu hata uyuşmayan veritabanlarından dolayı karşınıza çıkmaktadır. Bu hatanın giderilmesi ile ilgili iki adet çözüm yolu vardır. Birincisi mysql sürümünün güncellenmesi ikincisi ise veritabanı üzerinde bir kaç işlem yapmanız olacaktır.

Birinci yöntem;

Eğer bir hosting kullanıcısı iseniz bu yöntem size göre olmayabilir. Bunun nedeni hosting firmaları sunucu üzerinden barınan diğer web sitelerini düşünerek bu işlemi yapmaktan kaçınabilirler. Ancak kendi sunucununuz varsa sunucunuzun mysql sürümünü güncellemeniz problmi giderecektir.

İkinci yöntem;
Öncelike notepad++ programını indirerek bilgisayarınıza kurmak bu işlemde size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. İşlemimize başlamak için sql olarak aldığımız veritabanı yedeğini notepad++ ile açıyoruz ve klavyemizden CTRL F butonlarına basıyoruz. Karşımıza gelen ekranda sekmelerden değiştir sekmesine geliyoruz ve sırası ile aşağıdaki şekilde işleme başlıyoruz.

  1. Aranan kısmına “utf8mb4_unicode_ci” yazıyoruz Değiştir kısmına “utf8_general_ci” yazıyoruz ve tümünü değiştir butonuna basıyoruz.
  2. Aranan kısmına “utf8mb4_unicode_520_ci” yazıyoruz Değiştir kısmına “utf8_general_ci” yazıyoruz ve tümünü değiştir butonuna basıyoruz.
  3. Aranan kısmına “utf8mb4” yazıyoruz Değiştir kısmına “utf8” yazıyoruz ve tümünü değiştir butonuna basıyoruz.

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra veritabanını kaydediyor ve phpmyadmin üzerinden veritabanı dosyamızı yüklüyoruz. Bu işlem sonrasında yükleme işleminde herhangi bir hata vermeyecektir ve başarılı bir şekilde yüklenecektir.

Yorum yapın