WordPress upload_max_filesize Hatası

WordPress kurulumları ve taşımaları sonrasında en sık rastlanılan hatalarından bir tanesi upload_max_filesize hatasıdır. Upload max filesize hatası wordpress yönetim paneli üzerinde görsel yükleme, tema yükleme, eklenti yükleme ve içe aktarma işlemi sırasında karşınıza gelebilir. Upload max filesize  hatası genelde tat kaçırsa ve yapılan işten soğutsada aslında çok basit bir çözümü bulunmaktadır ve bir kaç işlem ile bu hatayı çözmeniz mümkündür.

Upload max filesize hatası yüklenilen dosyanın hosting hizmetiniz üzerinde belirlenen limiti aşmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin; En fazla 2 MB dosya yükleme işlemine izin verildiyse ve sizin yüklemek istediğiniz dosya 3 MB ise hata upload max filesize hatası verecektir. Burada yapmanız gereken işlem dosya yükleme yani Upload max filesize  limitinizi arttırmak olmalıdır.

Upload max filesize değeri nasıl arttırılır?

Cpanel hosting ve plesk hosting hizmetlerinde bu özellik panel üzerinden çok basit bir şekilde arttırılabilmektedir. Hosting yönetim panelinize bağlandıktan sonra php ayarlarınızı açarak upload_max_filesize değerini bularak yükseltmeniz yeterlidir.

Upload max filesize değerini hosting yönetim panelinizde bulamamız durumunda FTP bağlantısı yaparak htaccess dosyanızı açmanız ve en altına aşağıda yer alan komutları eklemeniz gerekmektedir.

php_value upload_max_filesize 128M
php_value post_max_size 128M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

Yukarıda ki yöntemlerin hiç birinin işe yaramaması durumunda wp-config.php dosyanız üzerinden Upload max filesize değerinizi arttırabilirsiniz.

wp-config.php dosyası üzerinden Upload max filesize değerinizi arttırmak için wp-config.php dosyanızı açtıktan sonra aşağıda yer alan satırı eklemeniz yeterli olacaktır.

define('WP_MEMORY_LIMIT', '128M');

İşte bu kadar artık 128 MB´a kadar istediğimiz dosyaları yükleyebiliriz.

Yorum yapın