Neden SEO Yaptırmalıyım?

Artık hepimiz kabul ediyoruz ki ne iş yaparsak yapalım işimiz bir şekilde internete dönüştü. İnsanlar günümüzde aradığı tüm hizmetleri bir şekilde internet üzerinden buluyor ve internet üzerinden iletişime geçiyor. İlgi çekici bir web siteniz olsa ve işinizi bir çok kişiden daha iyi yapıyor olsanız bile internet üzerinde işinizi iyi yaptığınızı insanlara gösteremiyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda sizin için iki farklı çözüm yolu gözükmekte. Bunlarından biri Google adwords diğeri ise SEO olacaktır.

Adwords ile SEO arasındaki fark nedir? 

Adwords ile Google üzerinde üst sıralara çıkmanız mümkündür ancak bunun için her ay yüksek bir bütçe ayırmanız gerekecektir. Paranız biterse sıralamanız düşer mantığında ilerlemek uzun vadede size kâr ettirmeyecektir. Seo ile yapacağınız çalışmalarda ise kısa vadede kazanç elde edemesinizde uzun vadede adwords´den daha karlı bir konuma geçerek 6 ay – 12 aylık süreçlerde harcamalarınız duracak ve sıralamalarda üst sıralarda olacaksınızdır.

Neden SEO?

SEO belirttiğimiz gibi uzun vadede size daha çok kazandıracaktır. Sizin Çilingir olduğunuzu düşünelim; Çilingir kelimesinin Google üzerinde aranma hacmi aylık ortalama 200 bin civarında. Arama yapan kişilerin büyük bir çoğunluğu ise ilk çıkan 3 sonuca tıklamaktadır. Yani web siteniz ilk 3 sırada ise müşteri potansiyeli olan 200 bin kişiye hitap ediyor olacaksınız. SEO çalışmanızı bitirdiğinizi düşünelim ve web siteniin ilk 3 sıra içerisinde olduğunu vasyalım; Hiç para harcamadan 200 bin müşteriniz olabilir ve yeni personel ihtiyacınız doğabilir. Bu işlemi adwords ile yapsaydık tıklama başı ortama 3 tl harcayacaktık ve 50 bin kişinin sitemiz giriş yapması için 150 bin tl harcamamız gerekecektir.

Sanıyoruz ki Neden SEO sorunuza cevap vermiş olduk.

Yorum yapın