WordPress Tema

Merhabalar, Bu yazımda wordpress teması bulmanın zorluklarına değineceğim. Yaklaşık 7 yıldır wordpressle haşir neşirim. Bir çok şeyini´de iyi – kötü yapabilirim, çözebilirim. Ancak gel gelelim 7 yıldır tema konusuna bir çözüm getiremedim. Kendi temamı tasarlamak pek benim yapabileceğim bir iş değil. Daha önce bir kaç kez heves etsem bile her seferinde hüsranla sonuçlandı. Bu yüzden benim için en ideal yol internetten bir tema bulmak oluyor. Yeni bir site açtığımda veyahut bir sitemin temasını değiştirmek istediğimde saatler hatta günlerce uğraştığım zamanlar olabiliyor. Ya temaya ısınamıyorum yada kodlaması hoşuma gitmiyor. Bir şekilde o temayı kullanmak içimden geliyor.

Gel gelelim temayı bulduk siteye giydirdik… Peki ya sonrası ? Bu temanın şurası şöyle olsa, Burası böyle olsa vb. sorular insanın kafasını kemirmeye başlıyor. Bu sefer tema ararken geçirdiği zaman kadar o temayı düzenlemek için zaman harcamaya başlıyor insan. Ve hatta bazen boş ver wordpressi saçma sapan bir sistem kullan tek tema seçeneği olsun bile diyebiliyoruz içimizden.

Peki wordpress tema seçerken nelere dikkat etmeliyiz ? 

Bu aslına bakarsanız çok önemli bir soru. Çünkü bir tema ne kadar çok hoşunuza giderse gitsin kodlamasında yanlışlıklar varsa siteniz google tarafında ziyaret edilmemeye başlayabilir. Buda hali ile hit düşüşüne neden olabilir. Demekki öncelikle kodlamasını baz almamız gerekiyormuş.

Kodlamasını kabul edilebilir bir seviyede ise sonrasında temanın tasarımını incelemeye başlamalısınız. Tasarımı ilk sırada söylememin sebebi sitenin kodlanış şekli tasarımından daha önemli olmasıdır. Size önerim 5-6 tema seçin ve hepsinin kodlarını kontrol edin bu temalar içinde tasarım elemesi yapmaya başlayın. Sitenizin tasarımında renk uyumu, yazı fontları, yazı boyutları gibi etkenleri kontrol edin. Bunların hepsi tamamsa artık o tasarımı sitenizde uygulayabilirsiniz.

Yorum yapın