Facebook´a Reklam Vermek Yararlı Mıdır ?

Facebook a reklam vermeyi bir çok kişi düşünmüştür. Ama genelde insanlar pahalı olduğunu düşünerek veyahutta yararlı olmayacağını düşünerek geri adım atmakta. Ancak Facebook a reklam vermek geri dönüşleri gördüğünüz zaman ne faydasız nede pahalıdır.

Daha önce bir kaç kez facebook a reklam verdim. Şuan en son reklam verdiğim sitenin üzerinden gidelim. En son reklamını verdiğim site bir yemek sitesiydi. Direk sitenin değil ancak facebook sayfasının reklamını verdim facebooka. Reklamım verdiğim günün sabahı yayınlanmaya başladı. O günlerde hitim normalinin 4-5 katı kadar arttı. Sitede geçirilen zaman yaklaşık 1 saate ulaştı. Ancak olarak onlarca kişi siteye giriş yapıyordu. Reklam bittikten sonra bu sayı yarı yarıya azaldı. Tabi direk siteye giren hitimde bir yükselme oldu. Yani reklam görüp siteye giren kullanıcıların %30 luk kısmı siteye dire tarayıcıya site ismini yazarak girmeye başladı. Facebook sayfasında paylaşım yaptıkça siteye facebook üzerinden giren sayısıda artmaya başladı. Yani reklam bittikten sonra ziyaretçinin bir kısmı site adresini ezberledi ve direk olarak giriş yapmaya başladı. Bir kısmı ise sayfada paylaşım yapıldıkça siteye girme isteği güttü.

Yukarıda bahsettiğim gibi site bir yemek tarifi sitesiydi (Yemeklerindunyasi.com). Bildiğiniz üzere yemek tarifi siteleri günümüzde zor hitlenen sitelerden biridir. Facebook a reklam verdikten sonra hitimin artışına orantılı olarak siteye googleden gelenlerin sayısıda artmaya başladı. Özellikle yandex den gelen hitim artarken google´dan ise örneğin: “Yemeklerin Dünyası makarna tarifi” Tarzı aramalarla gelenler oldu. Bu verdiğim tamamen örnektir tabi. Yani; “Yemeklerin dünyası yemek adı” tarzında gelen sayısı arttı. Buna ek olarak yemek ismi yazarak gelenlerde´de artış oldu.

Yani anlayacağınız Facebook´a reklam vermek (Siteniz bunu hak edecek düzeydeyse.) Gerçekten mantıklı bir hareket olacaktır.

Yorum yapın