WordPress CPU Sorunu

Merhaba arkadaşlar, WordPress bir siteniz varsa ve host sağlayınız tarafından cpuyu açtığınıza dair söylemler alıyorsanız sitenizin hit durumuna göre burada sevinmeye başlayabilirsiniz. CPU aşımının iki farklı nedeni vardır. Ya kullandığınız eklentiler, temalar ve scriptler çok fazla cpu kullanımı yapıyordur yada hitiniz çok olduğundan artık hosting size yetmiyordur.

Öncelikle hit meselesine girelim; Sitenizin ziyaretçi sayısı artık belirli bir seviyeye ulaşmışsa anlık olarak sitenizde bulunan kişilerin sitenizde dolaşma şekli bile cpunuza etki edecektir. Bu gibi durumda yapmanız gereken hemen bir vps satın alıp vps´e geçmektir. Ancak VPS kullanmayı bilmiyorsanız bu sizin için büyük bir problem oluşturacaktır. VPS almadan önce alacağınız yerle görüşmeniz ve size tamamen kullanıma hazır direk sitenize girerek yazılarınızı yazmaya devam edebileceğiniz şekilde vermelerini ve buna göre bir fiyatlandırma yapmalarını istemelisiniz. VPS kullanımı hosting ve resellerden daha farklıdır.

İkinci olay ise hesabınızda barınan dosyalardan kaynaklanmaktadır. Bu işin açıkçası diğer sebebe göre biraz can sıkıcıdır. Çünkü elde ne yeteri kadar hit vardır nede başka birşey ama siteniz sorun çıkartmaya başlar. Bu gibi durumlarda yapmanız gerekenleri başlıklar halinde aşağıda sıralayalım;

1. Kullanmadığınız yada kullanıp yarını görmediğiniz eklentileri kaldırın.
2. Temanızı kontrol edin temanızda bulunan bir bileşen CPU harcamanıza neden olur. Gerekirse temanızı değiştirin.
3. Cache eklentileri bulunmakta bunlardan bir tanesini kurabilirsiniz. Bu eklentiler sitenizde değişiklik olmadığı sürece ziyaretçilerinize belirli bir süre daha önce gördüğü sayfayı gösterecektir. Böylelikle hem CPU kullanımı hemde aylık trafik kullanımını rahatlatmış olursunuz.

Yinede umut ediyorum ki ilk sebepten buraya gelmişsinizdir. 🙂

Yorum yapın