WordPress Yazının Kenarına Reklam Ekleme

Merhabalar, WordPress kullanıcılarının en çok zorlandığı konulardan bir taneside budur. Yazının kenarına reklam eklemek bazen gerçekten de işin içinden çıkılmaz bir hal alır. Saatlerce uğraşırsınız bazen ancak o reklam yazının sağında yada solunda olacağına inatla yazının üst tarafında kalır. Reklamın boyutlarını değiştirirsiniz, en küçüğünden en büyüğüne kadar onlarca reklam çeşidi denersiniz ama o reklam her seferinde yazının üstünde çıkar ve sizede yatay bir reklam kullanmaktan başka çare kalmaz.

Evet bu yazımızda küçük bir kod yardımı ile yazının sağına yada soluna reklam eklemeyi anlatacağım sizlere. Görünüş olarak nasıl olacağını merak edenler vardır illaki. Demo hizmeti bile sunuyoruz size; Bu yazının başlangıç noktasının soluna bakın. Evet reklamlarınız bunun gibi gözükecek. 🙂 Evet fazla uzatmadan reklamlarımızı nasıl yazının kenarına koyacağımızı anlatalım bakalım.

Öncelikle yazının sağına mı? Yoksa soluna mı? Koyacağınıza karar vereceksiniz. Ben soluna koymayı tercih ediyorum, Daha şık durduğunu tahmin ediyorum. Bu yüzden öncelikle yazının soluna nasıl koyacağınızı anlatacağım. 🙂

Yazının soluna reklam koymak için;

<div style=”float: left;”>Reklam kodunuz buraya gelecek</div>

Yazının Sağına reklam koymak için;

<div style=”float: right;”>Reklam kodunuz buraya gelecek</div>

Yukarıdaki kodları single.php dosyasında “<!–?php the_content(); ?–>” kodunun hemen üstüne yerleştirmeniz gerekmekte. Bazı temalarda content diye ayrı bir dosya açılmış ve yazının içeriği o dosyanın içinde geçmekte. eğer single.php dosyanızda bu komut yoksa yan tarafda´ki başlıklardan content isimli olan başlığı bulun ve içine girin. Dosyanın içindeyken CTRL+F komutu ile content başlığını aratın. Ve bu kodun üstüne artık sağına mı soluna mı yazının neresine eklemek istiyorsanız o kodu alın ve arasına reklam kodlarınızı yerleştirerek yapıştırın. Ve hemen sitenizde bir yazının içine girerek kontrol edin. İşte bu kadar. 🙂

Not1: Yazınızda bir boşluk oluştuysa ve reklam gözükmüyorsa 4-5 dakika kadar bekleyin reklam kodunu yeni oluşturduysanız gözükmesi zaman alabilir.

No2: Bu işlemleri yapmadan önce muhakkak işlem yapacağınız dosyanın yedeğini alın.

Not3: Reklam yazıya yapışık çıkıyorsa yani reklamla yazı arasında boşluk yoksa yapıştırdığınız

kodunun hemen öncesine “&nbsp;” ekleyin her “&nbsp;” dizisi bir boşluk anlamına gelir.

Evet bu yazımızda anlatacaklarımız bu kadar.
Sağlıcakla…

Yorum yapın