Windows 8 Ve 8.1 Hızlı Başlat Kapama Ve Açma

Windows 8 ve 8.1 Hızlı Başlat özelliğini getirdikten sonra bir çok windows kullanıcısını windows 8 e ve ardından da windows 8.1 e geçiş konusunda cezbetti. Windows 8 e kadar bilgisayarların açılıp kazanması bazen dakikalar alabiliyorken windows 8 ve sonrasında max. 9 saniye gibi bir vakit almaya başladı ve buda kullanıcıların işlerini çok kolaylaştırdı.Ancak windows hızlı başlayma özelliği sonrası donanımsal olarak bazı hatalar baş gösterebilmeye başladı. Bende bu hatalarla karşılaşanlardan bir tanesi olarak yaptığım araştırmalar sonucunda hızlı başlatın buna sebep verebileceğini gördüm. Bu özelliği kapattıktan sonra ise bütün sorumlarım çözüldü. Bende bu yazımda istedim ki sizde bu yöntemi deneyerek yaşadığınız sorunlardan belki kurtulabilirsiniz.Evet hiç uzatmadan anlatma adımına geçiyorum. Lütfen aşağıdaki adımları izleyiniz.

1- Windows ekranınıza geliniz ve “Güç düğmelerinin davranışını değiştir” yazınız.
2- Ardından çıkan “Güç düğmelerinin davranışını değiştir” butonuna basınız ve açılan sayfada “Şuan kullanılamayan ayarları değiştir butonuna basınız.
3- Açılan sayfada Kapatma ayarları bölümünden “Hızlı başlatmayı aç” butonunu aktif yada pasif yaparak kapatıp açın.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecektir. Yeniden başlattıktan sonra gerekli ayarlar işlenmiş olacaktır.

Yorum yapın