Adsense Hesabı Nasıl Alınır ?

Merhabalar, Bu yazımızda adsense hesabının nasıl alınacağını ve alamayanlar – Devamlı banlananlar için açıklamalar vereceğiz. Biliyorsunuz ki adsense googlenin bir uygulamasıdır ve web sitelere reklam almak için kullanılır. Adsenseye ilk başvuru yaptığınız anda adsense reklam verenlerine faydalı olacakmısınız bunu kontrol eder. Peki nasıl bir fayda bu ? Google reklam verenlerinden reklamlara tıklandıkça para alır ve bu paranın bir kısmını size verir. (Reklamlara tıklandıkça reklam verenden alır kimin sitesindeki reklama tıklandıysa o kullanıcıya verir.) Öncelikle isterseniz adsenseye ilk başvurduğunuzda sitenizde kontrol edilen şeyleri ele alalım;

1. Sitenizin içeriğini kontrol eder;
Adsense ilk olarak içeriğinizi kontrol eder. Bilinenin aksine hitinize bakmaz. Sitenize 1 kişi bile girse o kişi aradığını bulabiliyor mu? ve sitenizde yeteri kadar gezebileceği alan varmı diye bakar. 10 yazınız varsa hiç adsenseye başvuracağım diye vakit kaybetmeyin bana göre.

2. Tasarımınıza bakar;
Sitenizin tasarımı sitenizi gezenlere zorla reklamlara tıklatacak mı diye kontrol eder. Eğer tasarımınız çok boğucuysa hemen tasarımınızı değiştirin.

Peki adsenseye başvurdunuz ama sizi banladıysa;

Genelde böyle bir şey yaptığında size bir mail atar ve bu mailde neden banladığınızı açıklar. Sizden bu google politikalarına aykırı hatalarınızı düzeltmenizi ve banınızın kaldırılması için tekrar adsenseye başvuru yapmanızı ister. En çok banlanma sebepleri içerik yetersizliği, spam içerik ve reklamlara sahte tıklamalardır.

“Adsense Hesabı Nasıl Alınır ?” üzerine bir yorum

  1. Sitelerinizi sadece adsense kaydı almak için düzenlemeyin. Aynı zamanda adsenseden gelir sağlayacak ziyaretçilerin gelmesi için kaliteli içerikler hazırlayın.

    Yanıtla

Yorum yapın