Uygulanabilir ve Kanıtlanmış 10 Seo Taktiği

Uygulanabilir ve Kanıtlanmış 10 Seo Taktiği

Öncelikle SEO’un anlamını ve SEO taktiğini iyi kavramanız gerekir. SEO taktiği sayesinde daha çok hizmet ve ürününüzü birçok kişiye ziyaret etmeye olanak sağlar. Peki SEO taktiği nedir? Firmaların ya da şirketlerin site içerisinde yapılan her türlü SEO çalışmasına SEO taktikleri denir. SEO taktikleri bir hedefi belirler ve hedefin amacına yönelik ilerlerler strateji beraber hareket ederler fakat ikisi çok farklı bir kavramdır. Strateji ise hedefi belirlemektir. Teknoloji ilerledikçe artık SEO taktiklerinde daha çok ihtiyaç duyuldu. İste bu yüzden 10 SEO taktiğini bilmeniz sizin için yarar sağlayacaktır. Bu 10 SEO taktiği ile daha rahat şekilde web site çalışması yapabilirsiniz.

Simgesi Kullanılmaması

URL kısmında # simgeyi kullanmayınız. Kullanmanız hata olacaktır. Arama motorları bu simgeyi kabul etmez hatalı giriş saymaktadır. Diğer önemli SEO taktiği ise mutlak içerik üretme ve sürekliliği hedeflemişseniz mutlaka video hazırlayıp sunmanız içerik kralı yapacaktır. Müşterilerinize ürün hakkında yorum beğenme paylaşma seçeneğini kullanmak ürün almaya elverişli hale gelmektedir. Düşük tıklanma varsa mutlaka metni değiştirin ve ilgi çekilecek ara yüzlü yazmaya başlayın.

Bağış İşlemi Kullanılamaması

Web sitesizinde baclink içerisinde yârdim etme bağış namına hiçbir link verilmemesi lazım Google bu bağış olmasından pek hoşlanmamaktadır. Sosyal yardım, kuruluşlar, vakıflar gibi site bağış linki olamaması gerekir. Başlıklı içerisine direk ürün ve firmanın linkini koymanız ziyaretçileri direk sayfaya davet etme olanağı sunmaktadır. Google kabul etmediği link içeriğini bilmiyorsanız performans ekiplerle sayfalarınızı reklamlarınızı muhteşem şekilde oluşturulur.

Site Haritasını Genişleme İmkânı Sunmak

Site haritası kapasitesini sınırlamıştır 50.000 bin olarak şimdi ise size su olanağı sunuyor 50mb olarak hizmet sunmanız imkânını sunmaktadır. Site haritasının üzerinde emoji eklemeniz istediğiniz hedefe ulaştıracaktır. Birtakım verdiğiniz emoji simgesi direk üstüne tıkladığında siteye atacaktır. Örnek verilmesi gerekirse eczaneyle ilgili bir simge koyduğunuzda direk onu görecektir. Birden fazla site haritanız olabilir istediğiniz şekilde şekillenir veya simgelerler direk ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya olanak sağlar. Ayrıca firmanınız ve ürününüzün video ve fotoğraflarını koymaya olanak sağlar. Blog yazılarınızı bunun içerisinde bulundurmanız gerekmektedir. Sayfalara yönlendirme köprülerini mutlaka kullanmanız önerilmektedir.

Sesli Arama Verme

Google arama motoruna ürününüzün reklamını sunarken mutlaka anahtar kelimeleri sesli girmeniz gerekmektedir. Bu size hem zamandan tasarruf hem de geniş kitleye ulaşmanızı sağlamaktadır. Search Console sayesinde olumsuz içerikleri yok etmenizi sağlamaktadır. Sesli aramalarda anahtar kelimeleri kullanmanız ilk sırada almanıza ve daha çok tıklanmanıza olanak sağlar. Bu sayede ayda bir kez kontrol etmenize olanak sağlamaktadır. Bunun tek dezavantajı sistem geriden gelmektedir. Bunun yerine arama trafiğinizi büyütmek için Ahrefs ve buna benzeyen araçları kullanmanız size olumlu yönden olacaktır.

Dizilerde Dikkat etmeniz Gerekenler

Dizilerde mutlaka dikkat etmeniz önemli bir kural ise bağlantı kurmayı bırakmanız ve bunun yerine isimlendirmeniz yeterlidir. Örneğin kırmızı web, yolp, Google gibi isimlendirmeler kullanmanız gerekir. Bileşen içerikli metinleri bağlantı oluşturmayın UX olarak deneyime sunun. Link içerisinde verdiğiniz aynı kelimeleri tekrarlamayın farklı kelimeler türeterek doğallık sergileyin. Dizine alan adına girmek isterken mutlaka yaşını girmeniz gerekmektedir. Dizinleri kullanırken mutlaka çift dizin ara yüzü oluşturmanız gerekir. Google Search Console’a platform sayesinde birçok dizleri depo olarak sunmaya yarar sağlamaktadır.

HTTP’den HTTPS Güvenli Geçiş Olması

HTTPS güvenli internet’ te gezinme ağı sunan bu platform mutlaka kullanmanız sizin için iyi olacaktır. Bilmiyorsanız mutlaka profesyonel ekipten yardım almanız size olanak sağlar. Marka içerikli üretim yapmanız sizi canlı kılacaktır. Fazla gereksiz içeriklerle kirletmeyin. Bu sitenizin kalitesini düşürecektir. Google uzun yazılar üst düzeyde tutulur ama illa uzun yazarken kelimelerde sapma olacağından doğal takılmamış yeterlidir. H1 etiketi kullanırken mutlaka tek sefer kullanman gerekir. En çok sorulan ne ise mutlaka sitenize onu sunmanız gerekir kısacası SSS yönetim gerekir. Taze içerikler üretmeniz hem kullanıcıyı sıkmaz hem de çok fazla ziyaret etmenize olanak sağlamaktadır. Web sitesini yeni kuracaksanız mutlaka görünümde çok önemlidir. Sayfanızda kasılma aşırı reklam olmaması ve ürün odaklı olması çok önemlidir.

Hız Ayarı Yapılması

Web sitenizin hızı çok önemlidir. Hem kullanıcıyı yormaz hem de size daha hızlı performans sağlar. Sitenizin hızını 3 ve 5 saniye olarak ayarlayabilirsiniz. Eğer bilmiyorsanız Google Page Speed, Uptends, PerfTool, KeyCDN Speed Test vb. bunlar ölçüm yapmaktadır. Ayrıca yenile özelliklerinizde kullanmanız büyük avantaj sağlayacaktır. Web sitesi yapmadan hazırlamadan önce SEO uzmanlarından yardım almak sizin acınızdan daha iyi olacaktır. Görsellerin altlarına etiket kullanmak ürün ya da hizmeti ona çıkaracaktır. CDN resimlerinizi hızlandırarak hızlı geçiş imkanı sunar. Web sayfalarınızı mutlaka geçişlerini alıcı yapmanız müşterilerinizi sıkma olanağı ortadan kaldıracaktır.

Twitter Kartları Sunumu Kullanmanız

Web sayfanız hakkında özet ürün içeriği hakkında sunum ek hesap üzerimde bilgi veya kendi hesap bilgini sitenin altında toplaman twitter kartlarını sunmuş olacaksınız. Bu önemli bir SEO taktik olan bir sistemdir. Böylelikle resim video yazı içeriğini görmüş olacaklardır. Facebook’ta sunduğunuz ya da reklamınızı yaptığınız sitenizin görünümde bir hayli önemlidir. Open Graph sayesinde takip edebilirsiniz. Mutlaka bir sosyal ağ platformuna yatırım yapın. Örnek vermek gerekirse Facebook müşteri hizmetlerine belli bir bağış karşılığı ürününüzü hizmete sunabilir. Şirketinizin ürettiği ürününü Messenger yardımıyla satın alabilir ya da beğendiğiniz ürünü getirmeye olanak sağlar. Facebook hedef kitle oluşturarak müşterilerin kitlesini genişletin ve birçok kişinin birbirlerine önerme olanağını sunmuş olursunuz.

Google Bilgi Grafiği

Google bilgi grafiği güzel hizmet sunmak için yeni bir gezi planlama özelliği sunmuştur. Seyahat şirketleri için avantaj bir durumdur. Böylelikle rehber gezisini isteyebilir ve bilgi dağılımı sunabilirsiniz. Yüksek kalite içerikli web sayfaları kurmanız daha ilgi çekebilir. Anahtar kelimeleri dikkatli ve düzen içinde yapım bu rakip firmaların önüne geçecektirler. E-ticaret sitesi kullanacaksanız mutlaka ürünün açıklamasını açık ve anlayışlı şekilde yapıp daha sonra müşterinin yorumlarıyla zengin içerik üretmeniz gerekebilir. 10 ile 15 arası alan adlarınızı yazın. Anahtar kelimeleri az ve öz direk sonuç odaklı kullanın böylece yığılma olmayacaktır. Başlık yazarken mutlaka 60 karakteri geçmemesi gerekir.

LinkedIn

LinkedIn arayüz sayesinde tıklanma takibi yapar. Bu sayede kaç kişi ürün veya hizmet reklamınızı dönüş sağladığını görmüş olacaksınız. Yeniden pazarlama kodunu kullanarak ürün ya da hizmet hakkında anahtar kelime kullanarak reklam sunmanız gerekmektedir. AdWords platformunu kullanaraktan siteye giren bir ziyaretçiyi tekrar siteye çağırma olanağını sunmaktadır. Sosyal ağlar üzerinden 360 derece uygulamasını kullanarak hizmetinizi tam sürümüyle oradaymış gibi yaşatma imkânı sunar. Büyük ve yerel şirketseniz Facebook live sayesinde yayınlarınızı bulunduğunuz coğrafi konuma göre etiket yapabilirsiniz. Diğer rakip firmalarla karşılaştırma yapınız. Ürün açıklaması karakter analizi 160 olacak şekilde ayarlayınız. Görsel kullanacağız format mutlaka telefonlarda, bilgisayarlarda, her sitelerde görünüm sağlamanız için mutlaka vektör kullanmanız gerekir. Resimlerim altına yazdığınız metinler baksa rakip firmalara benzer ya da aynısı kullandığınızda silmek yerine standart etiketi kullanmanız gerekmektedir. Yerel anahtar kelimeleri seçin eş anlamlı kelimeler kullanmanız Google tarafından sempatik görülmez.

 

Yorum yapın