Nasıl Seo Dostu İçerik Oluşturabilirim?

Nasıl Seo Dostu İçerik Oluşturabilirim?

Google için içerik oluşturmak istiyor olabilirsiniz. Ancak bazı zorlukları olmaktadır. SEO dostu içerik oluşturmak zor olabilir. Size bu konuda yardımcı olmak için özel araçları bulunan bir önerimiz var: SEMrush. Eğer bu aracı kullanırsak bunu başarabiliriz. SEMrush ile SEO dostu içerik oluşturmak o kadar da zor değil. SEO içerik oluşturmak bir web site için son derece önemlidir. Bu nedenle önce SEO kavramını çok iyi kavramak, google arama motorunun web site sahiplerinden beklentilerini çok iyi bilmek gerekiyor. Bu beklentilere yanıt verecek metinler ortaya çıkarmak ise profesyonellere kalıyor.

SEO İçerikte Profesyonellerden Destek Alın

İçerik için yeni bir fikir üretmek, insanlar konuyla ilgili neleri merak ediyor bunları tespit etmek ve ilginiz olan konuda kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Çevrenizdeki insanlara dahi ilgisini çeken konuları sorabilirsiniz. Eğer yazma işinde bir metin yazarından yardım alacaksanız en nihayetinde doğru metin yazarına ulaşmalısınız. Kendiniz bu işle ilgilenmek istiyor olabilirsiniz.  SEMrush kullanarak bunların da üstesinden gelebiliyoruz. Size uygun alt yapıyı sağlamak için hazırlanmış bu uygulama işinize yarayacaktır.

İlgi çekici olmak üzere yazmak istediğimiz konuyu belirleyelim. Bu konu hakkında kapsamlı bir araştırma yapalım. Eğer güzel bir araştırma yaparsak konu hakkında daha çok bilgi elde etmiş ve okunma oranımızı iyileştirmeyi başarmaya adım adım yaklaşmış oluruz.

Yazmak İçin İlham Mı Arıyorsunuz?

Her konuşmadan, düşünceden, insanlarla olan ilişkilerinizden bir şeyler yakalayalım, çıkarım yapalım. Daha sonra bu konuda ilham için biraz düşünmeliyiz. Örneğin bir büyüğünüzle yaptığınız bir konuşmada geçen kelimeler bile size ilham konusunda destek sağlayabilir. Bu konuda lütfen düşünebileceğiniz rahat bir ortama geçiş sağlayın. İlham sanılanın aksine kendiliğinden gelmez, arayanlar içindir. İçerik belirlemede güçlük çekiyorsanız SEMrush’ta yer alan Topic Research aracını kullanabilirsiniz.

Bu araç insanların sıkça merak ettiği konularda size bilgiler sunacaktır. Seçtiğiniz konuyu daraltıp aşırıya kaçmadan detaylı incelemelisiniz. Ayrıca trend konulara bakmak içeriğinizin keşfedilmesinde büyük etkendir. En çok sorulan sorular ve okunan makaleler size konu hakkında ilham verebilir.

Yazı Başlığı Metne En Uygun Şekilde Nasıl Tasarlanır?

Konu kitlenin ilgisini çektiği takdirde okunma çok olacaktır. SEMrush’ta bulunan Topic Research aracındaki alt kartlar size makale başlığı sunacak yetiye sahiptir. Favori seçeneklerinizi kaydedip sonradan göz atmanızı önerilir. Bunlar arasında kaybolmadan yapacağınız en güzel seçime odaklanmalısınız. Başlık ilgi çekici olmalıdır. Aksi takdirde sizi tatmin edecek okunma başarısına ulaşamamanız da mümkün olabilir.  Anahtar kelimeleri sıralayıp uygun kombinasyonlarla metin başlığı yaratmak ve tasarlamak sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Metin başlığının içeriği çok iyi yansıtmasına fazla önem verilmelidir. Merak uyandıran başlıklar bu konudaki tercihleriniz olabilir. Ne kadar çok insanın ilgisini çekersek başlık ve yazılarımızla o kadar başarı elde ederiz.

Daraltılmamış Konular Sıkıcı Olabilir!

Konunuzu belli bir açıdan bakarak yazmak önemlidir. Aksi takdirde tutarsızlık sorunuyla baş başa kalabilirsiniz. Konuyu oldukça daraltmak belli yönleri üzerinde durmak önem arz etmektedir. Örneğin bir konuyu çok geniş kapsamıyla ele aldınız. Böyle bir durumda insanlarda kafa karışıklığı yaratabilmeniz de olasıdır.

Okunma Oranı Yüksekliği Herkes İçin Önemlidir 

Okunma oranı düşük olursa sizin motivasyonunuz düşebilir. Ne kadar motivasyonu yüksek bireyler olursak o kadar verimliğimizi arttırma yollarını elde ederiz. O nedenledir ki okuma oranı herkesi etkiler. Okunma oranınız ilk zamanlarda yüksek olmayabilir. Bu  nedenle bu işte profesyonelleştikçe işler daha iyiye gidecektir.

İçerik Uzunluğu Önemli Midir?

İçerik uzunluğuna doğru bir şekilde önem vermek çok önemlidir. Bu konuda rakiplerinizden yardım alabilirsiniz. Örneğin bir rakibinizin ne yazdığı size gerekli alt yapıyı kazandıracak ve bu sayede farklı açılardan bakarak makalenizi oluşturmanız mümkün olacaktır. Dile ve uzunluğa verilen karar çok mühimdir. Çok uzun ve anlaşılması güç metinlerin okunmama durumu söz konusu olabilir. Tüm bu konularda da desteğimiz size sonsuzdur.

SEO Content Template ile de size dil ve uzunluk konusunda yardımcı olabiliriz. Bunun için aracın Key Recommendations (Anahtar Kelimeler) kız da önemli detaylardır. Bildiğiniz üzere Google arama sonuçlarında görünürlük oldukça önemlidir. Bu yüzden SEO deneyiminiz fazla değil ise öneriler almanızda fayda var. Öncelikle plan yapmanız gerekiyor. Yüksek kaliteli içerik oluşturmak yapılması çok zor bir iş değildir. İçerik oluşturmak için bir yazardan faydalanın. Doğru yazarı bulmak da burada çok önemli oluyor.

Metin Yazarı SEO İçerik Yazabilir Mi?

Profesyonel bir yazar arayışı içerisinde iseniz kesinlikle profesyonel bir firma ile çalışmalısınız. Bu noktada farklı ve kaliteli kalemlerden işler elde edebilirsiniz. Çevrenizden veyahut yazarlığa ilgisi olan arkadaşlarınızdan belki de vereceğiniz ilanlar sonucunda sizlere ulaşan metin yazarları ile iletişime geçeceksiniz. Yayına başlamadan önce mutlaka SEO dostu içerik oluşturmalısınız.

SEO Writting Assistant sayesinde SEO Content Template’i Google Dokümanlar veya WordPress hesabınız ile uyumlayabileceksiniz. Böylece metniniz için gerekli ipuçlarına buradan ulaşabilirsiniz. Google Dokümanlar veya WordPress için gerekli olan eklentiyi indirmeliyiz.

Bu sayede ayarlamaları yapabileceğiz. Google Dokümanlar kullanıyorsanız menü kısmının üst tarafında yer alan Eklentiler kısmından SEO Writing Assistant seçeneğini seçmelisiniz. Eklenti belgenizin sağ tarafında açılacak. Daha sonra mavi renkte olan “Free” yazısına tıkladıktan sonra yeni bir Google dokümanına ulaşabilirsiniz. Sonra, menünün üstündeki “Eklentiler” kısmına tıklayın ve “SEO Writing Assistant” seçeneğini seçiniz. Eklenti belgenizin biraz sağında açılacaktır. Yazınızı iyileştirmek için uyumluluk çok mühimdir. Bu konuda size yardımcı olabilecek bazı araçlar vardır.

SEO’da Yardımcı Araçlar

SEO, Readability, Originality, Tone of Voice. SEO ölçümleri ile ek anahtar kelime önerilerine ulaşabilir, problemler konusunda bilgi alabilirsiniz. Readability’den okunabilirlik konusunda destek alabileceksiniz. SEO Writing Assistant, okumayı zorlaştıran cümleleri, uzun sözcükleri, paragrafları analiz etmekte ve bunları tespit etmekte işinize yarayacaktır. Originality ise özgünlüğünüzü denetleyen bir araçtır. Metinde yer alan başka yerden alınmış kelimeleri algılar ve de size bildirir. Sizlere içeriğinizin özgünlüğü hakkında bilgi sunar. Tone of Voice ise algoritması ile markanızın sesini tanımlayacak güce sahip bir araçtır. Anlaşıldığı üzere SEO dostu içerik üretmek pek de kolay değildir. Ancak tüm bu araçlar sizlere yardımcı olabilmek için geliştirilmiştir. Söylenenleri uyguladığınız takdirde verimliliği yüksek bir içerik elde etmeniz olasıdır. Çok detaylı bir yazı insanları okurken sıkabilir, metin uzunluğu, biçim, yaratıcılık tüm bunlar okuma oranı üzerinde oldukça etkilidir.

 

Yorum yapın