Sıralamanızı Yükseltmek İçin 10 Uygulanabilir İpucu

Sıralamanızı Yükseltmek İçin 10 Uygulanabilir İpucu

Arama motorunda sıralama yükseltmek, web sitesinin mevcut trafiğinin yüzde oranını yükseltir. Trafiği yüksek olan bir web sitesinin başarısı da aynı ölçüde artış gösterir. Kısaca açıklamak gerekir ise bir web sitesinin trafik alışının yükseltilebilmesi için google ana sayfası üzerinde yer alması gerekir.

Google arama motoru üzerinde sağlanan taramalarda, internet kullanıcıları % 91,5 oranında ilk sayfada yer alan web sitelerini ziyaret eder. İkinci sayfada yer alan web sitelerinin ziyaret oranı ise % 4,8 olarak bilinmektedir. İnternet kullanıcılarının google arama motorunun üçüncü sayfasını inceleme yüzdesi ise sıfırdır. Google arama motorunu bir vitrin olarak ele almak gerekirse, önlerde olmanın önemi daha net bir şekilde anlaşılabilir. Vitrin üzerinde görünür olmak, web sitesinin bilinirliğini ve trafiğini arttıran en önemli unsurdur.

Markanın kitlesel bilinirliğini arttırmak, satış artışı sağlamak, google arama motorunda ilk sayfada yer almak, trafik düzeyini yükseltmek ve devamlılığını sağlamak adına uygulanabilecek 10 ipucu başarı anahtarının elde tutulmasını sağlayacaktır. Google analytics bu alanda mükemmel başarının kilit anahtarı olarak bilinir.

Mail İle Google Analytics Raporları Almak

Sürekli olarak veri takibi sağlamak yerine mail raporlamaları almak zaman kazandıran bir durumdur. Bu kolaylık verilerin analiz edilmesini kolaylaştırırken, web sitesi adına yapılan çalışmalar için vakit kazandırır. Başka bir deyiş ile web sitesinin kalite oranını arttırmak daha da kolaylaşır.

Mail raporlarının ayrıntılı olarak incelenmesi önemlidir. Gözden kaçırılacak bir durum çalışmada başarısız olmaya neden olabilir. Başarısızlık sıralamanın düşmesine neden olur. Rapor inceleme sırasında web sitesinin trafik oranına, web sitesinin ziyaret ve ayrılma süresinin ne olduğuna bakmak gerekir. Google analyrics kurulumu sonrası mail raporlarını alabilmek için yapılacak düzenlemeler bu nedenle önem arz etmektedir.

Web Sitesi Performanslarını İncelemek Ve Bu Alanda İyileştirme Sağlamak

Web sitesi ziyaretlerinde ana sayfa kadar önemli olan başka bir unsurda diğer sayfalardır. İnternet kullanıcılarının web sitesini ziyaret etmeleri ilk olarak ana sayfa ile olmaktadır. Ana sayfayı ziyaret ettikten sonra diğer sayfaları kullanışları analiz edilmelidir. Bunun için google arama motoru üzerinden web sitesine gelen ziyaretçilerin davranış biçimleri analiz edilmelidir.

İnternet Kullanıcılarının Web Sitesini Unutmamasını Sağlamak

Yapılmış olan davranış analizi ağ kullanıcılarının web sitesini ziyaret ettiğinde ne gibi davranışlarını sergilediğine açıklık getirirken, çalışma da diğer sayfalara da önem verilmesi gerektiğine açıklık getirir. Ziyaretçiler ana sayfaya giriş yaptıktan sonra diğer sayfalara da ayrıntılı olarak göz gezdirmektedir.

Bu alanda yapılmış olan detaylı incelemenin ardından stratejik çalışma ile ziyaretçi dönüşlerinde artış sağlanabilir. Akılda kalıcılık arttırılabilir.

Arama Terimleri İle Performans Düzeyi Arttırmak

Web sitesi için trafik gönderen arama terimlerini biliyor olmak önemli olarak ele alınması gereken hususlardan yalnızca biridir. Arama terimlerini detaylı olarak analiz etmek için Google Analytics hesabının ( sorgular ) bölümü kullanılır. Sıralama yükseltmek için yapılan çalışma da performans yükseltmek adına anahtar kelime taraması yapmak gerekir. Anahtar kelime taramasının iyi sonuç verebilmesi için ise ( gelişmiş filtre ) kullanmak en sağlıklı yöntemdir. Bu filtre ile hata yapma olasılığı azalmış olur.

Organik performansı arttırabilmek adına SERP in ilk sayfasında yer almak önemlidir. Bunun için on üzeri olan erilerin incelenmesi ve sonuçların iyileştirilmesi gerekmektedir. Daha sonra ikinci sayfa da yer alan verilerin tümünün toplanması gerekir. Uzun kuyruklu olan anahtar kelimeler başka bir değiş ile ( kolay lokma) kelimelerinin iyileştirilmesi gerekmektedir. Kolay lokma kelimelerinin iyileştirilmesi için açıklamaların düzenlenmesi gerekir. Yanı sıra içeriklerin ve de başlıkların düzenlenmesi performansı arttırmak adına önemlidir.

Web sitesinin hızlı olması google için önemli bir unsurdur. İnternet ağı kullanıcıları web sitesi yüklenmesini beklemekten hoşlanmaz. Bu zaman kaybının internet sağlayıcıları tarafından itici bir durum haline gelmemesi için web sitesi yüklenme hızının arttırılması gerekmektedir.

Web sitesinde yer alan kelimelerin az olmaması önemlidir. Kelime sayısının 2.000 den fazla olması web sitesinin kalitesini arttırır. Web sitesinin trafik oranını arttıran önemli bir unsurda kelime sayısının kalitesidir.

Mobil Uyumlu Web Sitesi

İnternet ağı kullanıcılarının mobil olarak web site ziyaret etme oranı oldukça yüksektir. İyi trafik alan web sitesi için mobil uyum önemlidir. Google Analytics ile mobil ziyaretlerin orantısı kontrol edilebilirken, trafik oranının bu alanda azımsanmayacak kadar yüksek olduğu gözlemlenebilir. Web sitesinin trafiğinin yükseltilebilmesi için mobil uyumlu olması önemlidir.

Web Sitesindeki Verilerin Önemi

Web sitesinde yer alan içeriklerin kalitesini arttırabilmek için kaliteli ve uyumlu veriler yüklenmesi gerekir. Bu veriler görüntü, video ve de grafik olarak sıralanabilir. Eklenmiş olan bu veriler internet ağı kullanıcılarının web sitesi ziyaretlerinin zamanlamasını oldukça yükselten önemli bir faktördür.

Web Sitesi İçeriklerinin Biçimlendirilmesi

Araştırılmasına önem verilen ve kaliteli olarak oluşturulan içeriklerin web sitesi trafiğinde önemli olduğu konusu göz ardı edilemez.

İlgi çekici ve okunabilirliği akıcı olan içerik üretmek, uzun olmayan ve akılda kalıcı cümleler kurmak önemlidir. Paragrafların en fazla 4 satır olması önemlidir. İçerikte alt başlık kullanmak ve işlem yapılabilen bir içerik üretmek iyi bir biçimlendirme şeklidir.

Unutulmaması gereken noktalardan biri yeni bir içerik üretmeden sayfaların revize edilmesi ve de güncel olan bilgilerin ilk sayfa da yer almasını sağlamaktır.

Web Sitesi Sayfalarında Yer Alan Sızıntıların Düzenlenmesi Gerekir

Web sitesinde yer alan sızıntıları düzenlemek iyi bir optimizasyon yapılması sonucu sağlanır. Hedef odaklı içerik düzenlemesi yapmak trafik için faydalı olacaktır. İnternet ağı kullanıcılarının site ziyaretlerinde uzun süreli durmamasının ana nedenlerinden biri web sitesinde yer an içeriklerin düzensiz olmasıdır. Cümleler ve de içerikler arasında alaka bulunmayan düzensiz bir web sitesi ziyaretçiler tarafından uzun süreli incelenmeyecektir. Arma motorunda taratmış olduğu içerik ile web sitesinde yer alan içeriklerin birbiri ile uyumlu olmaması durumunda ziyaret süreleri kısıtlı olarak kalacaktır. Web sitesinde yer alan yönlendirmelerin olmaması ya da olan yönlendirmelerin de alakasız olması web sitesinin izlenimini kötü yönde etkileyecek konular arasında yer alır.

Marka Bilinirliğinin Sosyal Medya Aracılı İle Arttırılması

Arama motoru algoritması üzerinde sosyal medya paylaşımları kullanılmıyor olsa dahi bu yöntemi kullanıyor olmak markanın bilinirliğinin artmasını sağlar. Web sitesi trafiğinin sosyal medya aracılığı ile arttırılabilecek olması unutulmamalıdır. Bu yöntem ile ziyaretçi sayısı arttırılarak, marka bilinirlik seviyesi yükseltilir.

Ağ kullanıcılarının web sitesini önerebilmesi adına eklenebilecek olan özellikler önemlidir. Bu özellikler ile kullanıcılar öneri sağlayabilir ve daha fazla kitleye ulaşım sağlanabilir.

Referans Bağlantıları İle Yapılabilecek Geri Dönüşümler

Domain sahibi olan siteler ile bağlantı kurmak ve bu bağlantıları uygun ve stratejik olarak değerlendirmek fayda sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntem ile web sitesi ziyaretçi sayıları arttırılabilir. Referanslar bir web sitesi için göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Güvenilir görünmenin yöntemlerinden biri olan referans yöntemi kullanmak trafikte önemli oranda yükselme sağlar. Bağlantıların çok olmasından ziyade uyumlu ve uygun yerlerde kullanılması önemli bir konudur. Alakası olmayan ve kalite düzeyi düşük olan içeriklerin kullanılmamasına özen göstermek önemlidir.

 

 

Yorum yapın