Directadmin Mail Çıkış İP Adresi Değiştirme

Mail gönderimi için 3. part bir yazılım kullanmıyorsanız mail çıkış İP adresinizin spam listesine girme problemi yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda sunucunuzun sağlıklı bir şekilde mail gönderebilmesi için İP adresiniz için blackliste girdiği firmalar üzerinde delist işlemi yapmanız gerekmektedir. Delist işlemi sırasında sunucunuz üzerinden gönderilen mailler karşı tarafa ulaşmayabilir yada spam klasörüne düşebilir.

Spam listesine giren İP adresinizin listeden çıkarılmasını beklemek yerine exim İP adresinizi temiz bir İP adresi ile değiştirmek yaşadığınız probleme kısa sürede çözüm bulacaktır ve sağlıklı bir şekilde mail gönderimi sağlanacaktır.

Bu yazımınızda directadmin exim İP adresi değiştirmeyi anlatacağız. Öncelikle Sunucunuza SSH bağlantısı yapmanız gerekmektedir.

Sunucunuza erişim sağladıktan sonra aşağıda yer alan komutu giriyoruz;

nano /etc/exim.conf

Karşımıza gelen ekranda aşağıda yer alan komutların olduğu satırı buluyoruz;

remote_smtp:
driver = smtp

driver = smtp altına aşağıda yer alan komutu giriyoruz 1.1.1.1 yerine mail çıkışı yapmak istediğiniz İP adresini yazmanız gerekmektedir.

interface = 1.1.1.1

Son olarak exim servisini yeniden başlatmamız gerekmektedir.

service exim restart

Not: Mail çıkış İP adresiniz spf kaydınızda tanımlı değilse gönderdiğiniz mailler spam klasörüne düşebilir. Exim İP adresinizi değiştirdikten sonra spf kaydınızı kontrol etmenizi öneririz.

Yorum yapın