WordPress Google Adsense Eklentisi

Adsense reklam yerleşimi bilmeyenler için büyük bir eziyettir. Hangi reklam nerede ne kadar kazandırır? Reklam boyutu ne olmalı? Seçtiğim reklam mobilde nasıl gözükür? Bununla ilgili bir çok eklenti bulunmakta aslında. Bir çoğu eklenti ayarlarlarından nereye kod ekleyebileceğiniz söyler ve onun istediği boyutta reklam kodunu adsense panelinizden alıp eklenti ayar bölümünden girmenizi ister.

Şimdi size kendi kullanmış olduğum bir eklentiden bahsedeceğim. Başlıktanda anlayacağınız üzere eklentinin adı google adsense, Eklentinin ismi size özentilik olarak falan gelebilir eklentinin sahibi adsense adını direk kullanmasaymış diyebilirsiniz. Ancak eklentinin sahibi duyduğunuzda ister istemez kullanmak isteyeceksiniz. WordPress google adsense eklentisinin sahibi; Google. Evet googlenin wordpress kullanıcıları için yazmış olduğu bir eklentiden bahsediyoruz bu konumuzda.Eklentinin avantajlarından bahsetmek gerekirse, Eklentimiz sitenizdeki bütün ayarları googlenin istediği gibi yapmanıza yardımcı oluyor. Reklam yerleşimlerinde sizlere googlenin nereye reklam koymanızı istediği yerleri öneriyor ve sizden reklam koymak istediğiniz 3 sayfayı seçtiriyor. WordPress panelinde mobil reklamları otomatik boyutlandır sseçeneği bile sunuyor.

Evet şimdi eklentimizin kurulumuna geçelim. 🙂

1- eklentimizi buradan indiriyoruz.

2- Eklentimizi ftp den veyahutta wordpress panelimizden yüklüyoruz ve etkinleştiriyoruz.

3- Ayarlar > adsense yolunu takip ediyoruz

Burada yapabileceğiniz ayarlar;

Otomatik Mobil Reklamlar: Bunu işaretlemenizi öneririm. Bunu seçtiğiniz zaman reklam koyduğunuz yerdeki reklamlar ziyaretçilerinizin telefonlarının ekran boyutuna göre şekil almakta. Yani tam ekranlarına sıgacak ve sitenizi daha çok sevecekler.

Web Yöneticisi Araçları: Bu başlığada izin vermenizi öneririz bu başlık sayesinde google tarafından doğrulanmış olacaksınız.

Reklam Yöneticisi: Reklamları yönet butonuna tıklayarak reklam yerleşimine başlayabilirsiniz. tıkladığınızda bir süre sizi bekletecek bu süre içerisinde size en uygun reklam alanlarını sunacak ve + butonlarına basarak reklam koymanızı isteyecek.

Sol üst taraftan alt sayfalarınızın reklamlarında ayarlayabilirsiniz.

Not: her sayfaya max. 3 reklam koyabilirsiniz.

Yorum yapın