Yeniden Pazarlamanın Gücünü Kullanmanın 10 Yolu

Yeniden Pazarlamanın Gücünü Kullanmanın 10 Yolu

Yeniden pazarlama diğer adıyla remarketing sık kullanıcıların reklamlarını gösteren yeni teknoloji ağdır. Yahoo, Bing, Google Baıdu gibi web ara yüzlerini kullanarak ürün ve hizmetlerinizi görüntü ve metin halinde sunulan sistemdir. Remarketing her kişiye özgüdür. Belli anahtar kelimeyle ön plana çıkararak büyük kitleye ulaştırmaktır. Yeniden pazarlama sistemi geçmişteki ürünleri ele alıp Internet’te sörf yaptığınızda o anki ihtiyaç ürününün ya da hizmetin önüne gelmesine olanak sağlar. Böylelikle ürünün hakkında bilgi sahibi olursunuz hem de seçtiğiniz ürünü unutma olanağı ortadan kalkmış olmaktadır. Ayrıca yeniden pazarlama sayesinde beğendiğiniz ayakkabı, çanta, araba gibi ürünleri yanlışlıkla çıktınız sitede aynı modelleri başka sitelerde de görmenize olanak sağlamaktadır.

Yeniden Pazarlama Sisteminde Etiketleme

Dijital reklam sayesinde de kampanyalar hakkında bilgi almış oluyorsunuz. Google ve Bing gelişmiş en iyi arama motorlarına sahip olan yeniden pazarlama hizmetini birçok seçeneğinde bir arada kullanmaktadır.
İnternet kullanıcılarının reklamınızı görmesi için birtakım kodlama yani etiket gerekmektedir. Etiketleri global site etiketini ve etkinlik snippet’lerini kullanarak yapılmaktadır. Bu kod bulağı yeniden pazarlama listene ekleyerek tekrar internet kullanıcıların hangi siteye girerse girsin karşısına çıkma olanağı sunan bloklardır. Dijital reklam etiket kodları dönüşüm yeniden yapılandırma sistemlerinizi kapsar. Bu hizmetten yararlanmak için iyi bir ara yüzünü kullanman ve bilgi sahibi olman gerekmektedir. Böylelikle internet üzerinde kolay reklam verebilirsiniz.

Google Analytics Nedir?

Google Analytics’i hesabı kullanarak kolay pazarlama kampanyaları hakkında bilgisini sunmaya yarayan bir hesaptır. Geniş kapsamı bulunan Google Analytics sayesinde kullanıcıları size yönlendirerek onlara reklamınızı sunabilirsiniz. Eğer bu sistemi kullanmadıysanız mutlaka Google reklam hizmetlerinden yararlanmanız önerilir. En çok kim ziyaret ettiyse onu listeye ekleyerek o ürünü sunmaya olanak sağlar. Örnek vermek gerekirse bir kıyafet satışı yapan bir siteye en çok girmiş kullanıcıyı Google Analytics kod sayesinde bunu görüp takip edip reklamını o sitenin sağ, sol, alt, üst köşesinde sunabilirsiniz.

Google Ads Nedir?

Kullanıcıların en çok arama motorunda aradığı kelimeler üzerinde kuruduğu reklam türüdür. Metin içerikli bir reklam türüdür. Google Ads belli bir kelimeleri baz alarak reklam sunma olanağı sunar. Başlık, açıklama sitenin ismi bu 3 kurala uydunuz zaman reklamınızı sunmaya olanak sağlamış olmaktadır. Reklamınızı verdiğiniz anda herhangi bir ücret talep etmez. Her toplanmadan belli bir ödenek çıkarır bazen en düşük ücret bazen de en büyük ücretlere tabii tutulabilir. Reklam vereceğiniz ürünün mutlaka anahtar kelimesini iyi bulmanız lazımdır. Örneğin bir bilgisayarın ana kartını satacaksanız mutlaka reklam verirken başlık kısmına orijinal ana kart yazarak ürününüz tanışmamız gerekmektir. Buradaki orijinal kelimesi en çok arama motorunda çıkan anahtar kelimedir. Orijinal dediniz anda verdiğiniz ana kart reklamını görülmüş olacaktır.

Arama Ağı Google Yeniden Pazarlama Listeleri Hakkında Kısa Bilgi

Arama ağı Google Ads gibi en çok arama motorlarında arınan kelimelere değildi en çok ziyaret edilen siteyi baz alır. Böylelikle ürününüzün reklamı en çok ziyaret edilen sitenin baş sayfasında görülür. Bu yüzden de kullanıcı rahatlıkla görmüş olacaktır. En çok reklam Google haritasında kullanıcılara sunmaktadır. Arama ağının sunduğu bir diğer özellikte Google Ads toplanınca para alıyorken arama ağı gerçek tıklamazlarsa almaktadır. Yanlışlıkla tıklandığını anlamaktadır. Bu da iyi tarafı cebinizi korumaktır. Ürün ya da hizmeti en kısa yoldan kullanıcılara sunar. İlgi çekici reklam sunarak müşterileri çekmeye ürünü almaya sebebiyet verdirir. Ayrıca tüm veriler saklanır ve raporlanır.

Video Üzerinden Reklam Sunulması

En sık kullanılan bir yeniden pazarlama yöntemidir. Ürününüzü veya verdiğiniz hizmeti video sayesinde kullanıcılara sunmayı olanak haline getiriyorsunuz. Youtube, izlesene gibi sosyal video platformunda reklamınızı sunmaya olanak sağlamaktadır. Hangi video çok izlemiyorsa reklamınızı orada sunan bir hizmettir. Bu hizmetin daha geniş kitleye görülmüş olmaktadır. Kullanıcı video reklamını geçtiğinde ya da izlediğinde kısacası etkileşim olduğu zaman ödenek ödersiniz. Kazanç elde etmek için üç kurala uyman lazım bütçenizi ayarlamak, kitle belirlemek ve reklam videosu oluşturma bu temel 3 kural çerçevesinde reklamınızı sunabilirsiniz.

E-posta Üzerinden Pazarlama

Bu pazarlama da en yaygın olan dijital reklamcılıktır. Gmail, e-posta üzerinden reklam verilen sistemdir. Genellikle spam ya da gelen kutusuna düşerek ürünü ihtiyaç duyan ziyaretçiye ulaşmaktır. Ürün ya da hizmet adına verdiniz reklam direkt mesaj kutusuna düştükten sonra kullanıcı tıklandığı zaman direk ürün ya da hizmetin sunduğu siteye gider. Bu reklamlar bazen görsel bazen de video olarak size sunar. Genellikle bu tür reklamları otel sahipleri otellerini tanıtmak için tercih ettiği bir platformdur. Bir diğer faydası da kullanıcı reklamları eposta üzerinden kaydedilmektedir.

Google Dinamik Yeniden Pazarlama Nedir?

Google dinamik yeniden pazarla aynı ürün üzerinden girdiğiniz birçok sitenin ürünleri alarak kolajlanma yapıp size reklam olarak sunmaktadır. Örneğin bir bilgisayar modelini araştırıp başka sitelere de o ürün hakkında araştırıp çıktınız. Herhangi bir siteye girdikten sonra diğer önceki sitelerden bu ürünü derleyip tekrar o girdiniz sitede reklamı görmüş olacaksınız.

Google Dinamik Kullanma Şartları Nelerdir?

Google dinamik kullanım şartları öncelikle Google Ads etiketini kullanmak gerekir. Dinamik pazarlamada ürününüzün yer alması için mutlaka hizmeti içiren bir ürün topluluğu olması gerekmektedir. Cinsiyet, yas, boy, hane halkı gibi birçok parametrik yapılar içermesi gerekmektedir. Mobil cihazlara uygun bir yapıda geliştirilmek gerekmektedir.

Dinamik Arama Ağı Nedir?

Arama motorlarında anahtar kelime aramadan reklamınız görüntülenir hale gelme şeklidir. Bunu nasıl yapıyor diye merak ediyorsanız; Ürünün ya da hizmetin sunulacağı reklamın sitesini diğer çok ziyaret ettiği siteleri eşleştirme yöntemiyle reklamları yansıtmaktadır. Reklamlarınız ister bağımlı sitelerde ister bağımsız sitelerde sunabilirsiniz. Seçim size kalmıştır. Örneğin; araç kiralama firmanız var ve hizmetiniz için reklam verecekseniz bu reklamınızın süresi eğer ilk defa vermişseniz 24 saat sistemde kalır. Arama motorunda lüks araç kiralama araması yaparken kiralık lüks araçlar yazan reklamını gördüğünde tıkladığında direk sizin vermiş olduğunuz siteye yönlendirilecektir. Böylelikle müşterileriniz daha çabuk size oluşmaya olanak sağlayacaktır.

Yeniden Pazarlamanın Faydası Nelerdir?

Günümüz teknolojik çağıdır. Artık birçok şeyi internet üzerinden yapıyoruz kıyafet, yiyecek, elektronik eşyalar vb. birçok ürün mutlaka internet üzerinden veriyoruz. Bundan dolayı da dijital reklamcılıkta gelişmiş oldu peki yeniden pazarlamanın faydası nedir? Düşük bütçelerler müşterileriniz daha hızlı ve kolay şekilde sitenize çekebilirsiniz. Bu yeniden pazarlama sayesinde isinizi geniş kitlelere sunarak kazanç sağlamayı amaçlanır.

Önemli diğer bir özelliğinde daha önceden ziyaret eden kullanıcıyı takip ederek hangi ürün hakkında arama motorundan sorgulamışsa o ürünün reklamını sunarak kullanıcıyı siteye çekmeye yardımcı olunur. Ürün hakkında kampanya reklamı sunarak müşteriyi usunuzu almayı teşvik etmemede olanak sağlamaktır. Eski müşterilerinin çekmek amacı o ürüne daha önce bakmış olup daha sonra tekrar sattığınız o ürünü alacak potansiyele gelmiş olacaktır. 8 yeni ziyaretçiye 30 lira dökecekken eski ziyaretçiye 30 lira kazanç elde edeceksiniz. Yeniden pazarlama yani dijital reklamcılığı hizmetinden yararlanmak isterseniz mutlaka bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

Yorum yapın