WordPress Zamanlanmış Bakım Hatası Çözümü

Merhabalar,

WordPress sitelerde güncelleme sırasında web sitenize girmeye çalışan kullanıcılarda “Zamanlanmış bakım dolayısıyla site uygun değil. Bir kaç dakika içinde tekrar kontrol edin.” mesajı gösterilir ve güncelleme bitene kadar bu yazı kaldırılmaz. Ancak bazı durumlarda wordpress kendi hatasından yada sunucu üzerinde var olan bir yoğunluktan dolayı güncelleme işlemini yapamaz ve zamanlanmış bakım hatası ortaya çıkar. Bu hatanın düzeltme yolu aslında çok basittir ancak bir çok kişi bu yolu bilmez.

WordPress zamanlanmış bakım modu hatasını gidermek için bir FTP programı ile yada hosting paneliniz ile dosyalarınıza ulaşmanız gerekmektedir.

FTP Programı ile düzeltme

FTP bağlantımızı kurduktan sonra public_html klasörünümüzün içerisine giriyoruz ve “.maintenance” dosyasını buluyoruz ve siliyoruz, hepsi bu kadar.

Cpanel üzerinden düzeltme

Cpanel üzerinden bakım modu hatasını düzeltmek için dosya yöneticisine giriyoruz, public_html içerisine giriyoruz, sağ üst tarafta yer alan çark şeklindeki butona basıyoruz (Ayarlar butonu), Gizli dosyaları göster diyoruz ve “.maintenance” dosyasını silerek problemimizi çözüyoruz.

Yorum yapın