WordPress Kategori Gizleme Eklentisi

WordPress olarak hazırladığımız web sitelerinde bazı yazılarımızın yada kategorilerimizin web sitelerimizde görünmemesini isteyebiliriz. Yazılım üzerinde güncelleme yaparak bu işlemi yapmamız mümkündür ancak karmaşa ile uğraşmak istemeyen yada yazılım bilgisi olmayanlar için kategori gizleme işlemini eklenti ile kolayca yapmamız mümkündür.

WordPress sitemde kategori nasıl gizlerim?

WordPress sitelerinizde Ultimate Category Excluder eklentisini kurarak istediğimiz kategorileri gizleyebiliriz. Eklentimizin ekstra bir ayarı bulunmamaktadır ve wordpress panelimiz üzerinden eklentiyi kurduktan sonra ayarlar sayfasında hangi kategorilerin nerede gözükmeyeceğini seçerek kategori gizleme işlemi gerçekleştirebiliriz.

Ultimate Category Excluder eklentisi nasıl kurulur?

Eklentimizi wordpress panelimize giriş yaptıktan sonra Eklentiler > Yeni ekle > Arama bölümüne Ultimate Category Excluder yazarak eklentiyi yükleyebilir ve etkinleştirebilirsiniz.

FTP üzerinden yüklemek isteyenler için; Ultimate Category Excluder eklentimizi link üzerinden indiriyoruz ve FTP bağlantısı sağladıktan sonra public_html > wp-content > plugins klasörü içerisine indirdiğimiz dosyayı yüklüyoruz. Dosyamızı yükledikten sonra Eklentiler > Yüklü eklentiler bölümünden etkinleştiriyoruz.

Link üzerinden eklentiyi indirebilirsiniz; https://wordpress.org/plugins/ultimate-category-excluder/

Yorum yapın