WordPress Anasayfaya Sayfa Numarası Koyma

Merhabalar, WordPress de genelde sayfa numarası diye bir olay yoktur ilk kurulduğundan bundan kastım; Ana sayfada veya kategorileride en alt tarafa indiğinizde “<<” “>>” gibi butonlar vardır, Bunlar başka yazılarındna olduğunu simgeler ve şık durmaz. Bu gibi durumlarda buraya “1” “2” “3” tarzı rakamlara buton koymak daha göze şık duracaktır ve ziyaretçilerinizin o sayfaları merak edip tıklayacaktır ve buda sayfada geçirilen zamanı arttıracaktır.

Hiç uzatmadan eklentimizi vermek gerekirse eklentimiz; WP-PageNavi eklentisidir.

Kurulumu;

Eklentimizin kurulumu için iki yolunuz bulunmaktadır. Birincisi; Eklentiyi indirip FTP den yüklersiniz. İkincisi ise; Sitenizin admin paneline bağlanırsınız ve eklentiler > yeni yükle yolunu takip ederek yükleyip etkinleştirirsiniz.

Ayarları;

Ayarlar > PageNavi Yolu ile ayar ekranına girilir. Burada;

Genelde Türkçedir eklentimiz değilse bile burada yazan kelimeler google çeviri sayfası ile çevirerek anlamlarını öğrenebilirsiniz. Burada 1. 4. ve 5. alanı Türkçeleştirmeniz yeterli olacaktır. Dilerseniz aşağıda benim kullandığım ayarlarıda kullanabilirsiniz.

1. kısım; Toplam %TOTAL_PAGES% sayfa, %CURRENT_PAGE%. sayfa gösteriliyor.

4. kısım;  « İlk

5. kısım; Son »

Ardından değişiklikleri kaydet diyorsunuz ve işlem bitiyor. Umarım işinize yarar herhangi bir sorun olduğundan yorum olarak yazarsanız destekçi olabilirim.

Yorum yapın