Web Hosting

Web hosting hizmeti sadece web tasarım hizmeti alan müşterilerimize sunduğumuz hizmettir aslında. Web hosting sektöründe yaşanan gelişmeleri yazmak isterdik ama eminiz ki okumaktan sıkılacaksınız. Bu nedenle hizmetimiz hakkında kısa bir yazı yazmak istiyoruz.

Hosting – İnternet

Müşterilerimize hazırladığımız web siteleri, gerek özel yazılım olsun ve gerekse hazır lisanslı sattığımız bir yazılım olsun her sunucu ile uyumlu çalışmamakta maalesef. Ki zaten böyle birşeyde mümkün gözükmemekte. Daha önce bir web sitesi hazırlattıysanız sizde görmüşsünüzdür ki yazılımlarla sunucu konfigrasyonları çoğu zaman birbirine uyumlu değildir. Bu nedenle müşterilerimizden çoğu zaman belirttiğimiz özelliklerin sunucuda ayarlanmasını yada hosting firmaları ile görüşerek hosting hesaplarını belirttiğimiz özelliklerdeki bir sunucuya taşımalarını istemekteyiz. Bu durumda hem müşterimiz için hemde bizim için beklemesi sıkıntılı bir durum oluşturmaktadır.

Web tasarım hizmetimizde Web hosting 1 yıl ücretsiz!

Web tasarım yada wordpress hizmeti sağladığımız müşterilerimize çoğu zaman bu öneriyi yapmaktayız. Hosting hizmetinizi bize taşıyalım sizde bizde daha hızlı bir çözüme kavuşalım önerisini yapmaktayız. Böylece tam yetki sahibi olarak web sitelerini daha hızlı bir şekilde hazırlayabilmekteyiz. Yaşanan problemlerde tam yetkimiz bulunmadığında problem saatlerce ve hatta günlerce uzayabiliyor. Bu durumda hizmetin teslim tarihinin sarkmasına neden oluyor maalesef. Bizden kaynaklanmayan nedenlerden teslim tarihinin uzaması hem müşterinin web siteni geç teslim almasına hemde bizim planlarımızın aksamasına neden olmaktadır.

Web hosting hizmetimizde belirli bir paketimiz maalesef yok. İlerleyen zamanlarda olacak mı peki? Hayır sanmıyoruz. Web hosting hizmetini hosting satacağız diye yapmamaktayız. Web hosting hizmetimizin tek amacı müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunarak müşteri memniniyetimizi arttırmaktır.

Web hosting paketlerini neye göre belirliyoruz?

Web hosting paketlerini belirlerken şu kadar kullanım limitiniz var demiyoruz hiç bir müşterimize. Paketlerimizi belirlerken müşterilerimize yalnızca disk limiti ve mail gönderim limiti koymaktayız. Bize limitsiz verilen bir hizmeti limitlendirerek başkalarına satmak hem etik bir davranış olmayacaktır hemde yasalara aykırı bir davranış olacaktır maalesef. Disk ve mail limiti koymamazında belirli nedenleri bulunmakta. Bunlarıda hemen 2 alt başlık halinde anlatalım isterseniz;

Disk Limiti

Hosting sunucusu

Disk limiti maalesef koymamız gereken bir limittir. Çünkü kendi sunucumuzunda disk limiti bulunmaktadır. Limitsiz diskdenilen hiçbir pakete inanmamanızı öneririz. Ekstra olarak takılan bir şeyi nasıl limitsiz olarak satabilirler anlamak mümkün değil. Disk limitlerini müşterinin dosya boyutuna göre belirlemekteyiz. Örneğin sadece web sitesi olsun diye kurumsal bir web sitesi yaptıran müşterilerimiz mevcut. Bu müşterilerimize 10 GB disk alanı çok fazla bile gelecektir. Veya aktif olarak web sitesine içerik giren müşterilerimiz mevcut bunlara ise 10 GB az bile gelecektir. Disk alanlarını belirlerken tamamen müşteirmiz ile oturup beraber düşünüp karar vermekteyiz. Müşterinin istediklerine göre bir disk alanı belirlemekteyiz. Zaten baktığımızda web tasarım yaptıran müşterilerimize ilk yıl ücretsiz hosting sağlamaktayız.

Diyelim ki müşteri belirlediğimiz disk alanını aştı. Bu durumda disk alanını arttırarak müşteri ile iletişime geçmekteyiz böylece müşteri yanlış bir işlem yaptıysa düzeltebilir yada disk alanını arttırabilir.

Saatlik Gönderim Mail Limiti

Saatlik mail gönderim limiti isteyerek koyduğumuz bir limit değildir aslında. Bu limiti koyma nedenimiz

Hosting sunucusu

müşterilerimizin bilgisayar güvenliğini tam olarak almamasından kaynaklanmaktadır. Bu limiti koymadan önce sunucu İP adreslerimiz sürekli mail spam listelerine girmekteydi buda sunucuda mail gönderim problemi yaratmaktaydı. Sunucu İP adresi spam listesine girdiği taktirde gmail, hotmail, yandex, ve özel mail serverlar spam listesindeki İP adresinden mail kabul etmemekte. Siz olsanız eder miydiniz peki? Bu İP adresi spam yapıyor denilen bir maili asla kabul etmezdiniz bize kalırsa. Bu problemin nereden kaynaklandığını araştırınca bir kaç hosting hesabının sürekli spam mail gönderimi yaptığınız fark ettik. Bunun nedeni ise bilgisayarlarına virüs girmiş olduğunu ve outlook üzerinden spam mail gönderimi yapılmış olduğunu gördük.

Müşterilerimizin bilgisayarlarının güvenliğini sağlayamayacağımızdan ötürü saatlik mail gönderim limiti koymaya karar verdik. Ancak bu limitide aşama aşama yapmaya karar verdik. Problemsiz ve özenli bir müşteride bu limitin olması müşteriye yapılacak çok büyük bir haksızlıktır bize göre.

Mail loglarından kontrol ettiğimizde mail gönderiminde ters bir durum olmayan müşterilerimizde saatlik mail gönderim limitlerini arttırmaktayız.

Web hosting hizmetimiz ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve web tasarım paketlerimizden yararlanmak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Yorum yapın