Site Yönlenme Sorunu

Bu yazımda web sitenizin sizin isteğiniz dışında bir başka siteye yönlenmesi konusunu anlatacağım. Web sitelerinin sizden habersiz bir şekilde yönlenmesi durumu genelde hacklendiğiniz durumlarda başınıza gelecektir ancak kimi durumlarda alan adı değişikliklerindede meydana gelmektedir. Konunun içeriğinde hem hacklenme durumada kontrol edilcekler hemde site taşımasında alan adı değişikliğinden bahsedeceğiz.

Öncelikle hacklenme durumdaki site yönlendirmelerinden bahsedelim;

Web sitenize girdiniz ve birden bire sizi farklı bir siteye yönlendirdi. Bu durumda muhtemelen hacklenmişsiniz demektir. Yapmanız gereken ilk şey öncelikle tüm şifrelerinizi değiştirmeniz ve bilgisayarınızı virüs taramasından gerçirmek olacaktır. Ardından dosyalarınızı kontrol etmeniz ve yönlendirme kodu olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Genellikle bu tarz hacklerde tema dosyalarının arasına yönlendirme kodu koymaktadırlar. Temanızın header ve footer dosyalarını kontrol etmeniz gerekmetkedir.

Dosyalarınız arasında herhangi bir yönlendirme kodu bulunmuyorsa kontrol panelinizin yönlndirme alanına bakmanız gerekmektedir. Eğer burada da bir yönlendirme yoksa son ve tek çare veri tabanınızı kontrol etmeniz olacaktır. Veri tabanınıza ulaşılmış ve veri tabanınız üzerinden bir yönlendirme işlemi yapılmış olmalıdır. Veri tabanınızın öncelikle options tablosunu kontrol etmenizi öneririz. Ardından diğer tablolalara da sırası ile bakın ve yönlendirmeyi kaldırın.

Alan adı değişikliğinde site yönlenme sorunu;

Web sitenizin domainini değiştireceksiniz dosyalarınızı aktardınız, web sitenize girdiniz ve web siteniz birden bire eski alan adına yöneldi. Eski alan adına yönlenme sorunu çok sık rastladığımız sorunlardan birisidir. Genelde alan adı değişikliğinde veri tabanı ihmal edilir ve taşıma ve alan adı değişikliği işlemi eksiksiz yapıldığı düşünülür.

Eski alan adına yönlenme sorunu yaşamak istemiyorsanız yapmanız gereken işlem veri tabanı tablolarınız içerisinde yer alan eski alan adınızı yeni alan adınız ile değiştirmek olmalıdır.

Yukarıda yazılanların haricinde eksik kalan bir nokta ile karşılaşırsanız yorum olarak sorunlarınızı sorabilirsiniz.

Yorum yapın