Outlook 2019 Mail Kurulumu

Bu yazımızda sizlere outlook 2019 mail kurulumu ve hesap ayarlarının yapılandırmasını anlatacağız. Outlook 2019 kurulumu yazılı ve görsel anlatımlarını adım adım uygulayarak başarılı bir şekilde mail adresinizi kurabilir ve mail gönderip alabilirsiniz.

1. Outlook 2019 Mail kurulumumuza başlamak için programı açıyoruz ve Dosya > Hesap ayarları > Hesap ayarları adımlarını takip ediyoruz. Outlook 2019 programını ilk kez yüklediyseniz ve çalıştırdıysanız karşınıza ilk olarak bu adımlar gelecektir.

 

2. Bu adımda karşımıza gelen ekranda yeni butonuna basıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Karşımıza gelen ekranda e posta adresi bölümüne mail adresimizi yazıyoruz ve gelişmiş seçeneklere tıklayarak “Hesabımı kendim ayarlamak istiyorum” seçeneğini seçiyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Karşımıza gelen ekranda pop yada imap seçeneğini seçmemiz gerekmektedir. Biz yazımızda pop seçeneğini seçerek devam edeceğiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.  Sonraki adımda kurulum yapacağımız mail adresinin şifresini yazıyoruz ve bağlan butonuna basıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Şifre adımının ardından hesap ayarlarımız otomatik olarak çekilerek kurulum işlemi tamamlanabilir. Hesap eklendi yazısını görürseniz hesap ekleme işleminiz bitmiş demektir ve mail adresinizin kurulumu tamamlanmıştır. Bu adımda hata alırsanız sizden sunucu bilgilerinizi girmenizi isteyebilir. Bu adımda istenen bilgileri aşağıdaki örnekleri kendinize uygulayarak ileri butonuna basabilirsiniz. Bu adımda hata alırsanız mail hizmeti aldığınız firma ile irtibata geçerek mail sunucu bilgilerinizi öğrenmeniz gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Örnek pop mail kurulum bilgileri;

Gelen posta sunucu adresi: mail.melibera.com

Gelen posta bağlantı noktası; Pop için 110, İmap için 143

Giden posta sunucu adresi: mail.melibera.com

Giden posta bağlantı noktası: 587

Yorum yapın