Google Haritalar Neden Askıya Alınır?

Google, kendisi üzerinden arama yapan kullanıcılara daha kaliteli hizmetler verebilmek için daima kendisini güncellemektedir. Google tarafından sunulan araçlar, doğru kullanıldıkları zaman işletmeler için de büyük avantajlar sağlamaktadır. Ancak bu konuda yapılacak yanlışlar da tam tersi bir durumun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Google tarafından sunulan avantajlı araçlardan biri olan Google Haritalar hizmetinde de zaman zaman kurallara aykırı davranışların sergilenmesi nedeni ile hesapların askıya alınması söz konusudur. Kullanıcıları yanıltan arama sonuçlarının kaldırılması ya da aramalarda ön plana çıkabilmek için doğal olmayan yollara başvurulması gibi nedenlerden dolayı haritalar hesabının askıya alınması mümkündür. Bu askıya alma işlemi geri döndürülebilir bir işlemdir. Ama askıya alınan hesabın yeniden aktif hale getirilebilmesi için geniş bir zaman dilimine ihtiyaç vardır.

Google Haritalar Askıya Alınmak Ne Anlama Gelir?

Google esasında Haritalar hizmetini değil, My Businnes hesabını tamamıyla askıya almaktadır. Askıya alma işleminin neden yapıldığına dair kesin bilgi verici bir açıklama yapılmasa da genellikle Google hizmet politikalarının ihlal edilmesine dayalı olarak bu işlem gerçekleştirilmektedir. Google My Businnes hesabını ve dolaylı olarak Haritalar hizmetini askıya alması demek, işletmenin artık Google aramalarında yer almadığını ve aynı zamanda haritalar kısmında da görüntülenmediğini ifade etmektedir. Bu durum işletmeler açısından son derece dezavantajlı bir durumdur. Zira günümüzde hemen hemen her sektörde alışveriş hacminin büyük bir kısmı internet alanına kaymıştır. Bu mecralarda görünür olmanın işletmelere sağladığı katkı da oldukça büyüktür. Google tarafından My Businnes hesabının askıya alındığı ve Haritalar uygulamasından da çıkarıldığı işletmelerin maddi olarak kayba uğrama ihtimalleri son derece yüksektir. Bu dezavantajlı durum ile karşılaşmamak adına Google My Businnes ve Haritalar konusunda iyice bilgi sahibi olunmalı ve aykırı davranışlar sergilemekten kaçınılmalıdır.

Google Haritalar En Sık Askıya Alınma Nedenleri

Google My Businnes hesaplarını ve Haritalar uygulamasını neden askıya aldığına dair açıklama yapmamaktadır. Hesaplarına girmek isteyen kişiler bu esnada, hesaplarının askıya alındığına dair uyarılar ile karşılaşmaktadır. Bu askıya alma işlemine temel teşkil eden bazı durumlar şunlardır:

• İki farklı işletmenin aynı adrese sahip olması durumunda Google Haritalar hesabı askıya alınmaktadır. Bu durumda daha önceden yerini onaylamış olan firmanın beyanı geçerlidir.
• Yandex gibi farklı harita uygulamalarında yer alan bilgiler ile Google My Businnes hesabında yer alan bilgilerin uyuşmaması da askıya alınma nedenlerinden biridir.
• Web sitesinin köprü vazifesi görmesi ve sürekli olarak başka sitelere yönlendirme yapması, bu durumun bir başka nedenidir.
• Google Haritalar için verilen işletme adresinde gerçek manada fiziki bir mağazanın gözükmemesi de askıya alınma sebebidir.
• Son olarak da Google kullanıcılarının işletme aleyhinde yapmış oldukları şikayetlerin sayısının artmasının da işletme hesabının askıya alınmasına neden olan bir durum olduğunu söylemek mümkündür.

Google Haritalar Askıya Alınma Sorunu Nasıl Aşılır?

Google My Businnes hesabının askıya alınmasına itiraz edebilmek mümkündür. Bunun için itiraz formu doldurulması gereklidir. Ancak bu formun yanıt alması ve gerekli onaylama işlemlerinin başlaması yaklaşık 2 haftayı bulabilmektedir. Bu da işletmeler açısından oldukça uzun bir zamandır. Bu yüzden de askıya alınmaya neden olabilecek davranışlardan kaçınmak, bu konuda en kolay yöntemdir. Askıya alma işleminin iptal edilmesi üzerine yapılan başvurular neticesinde Google çok sayıda belge talep edebilir. İşletmenin belirtilen adreste olduğunun ve aktif olarak faaliyet gösterdiğinin ispat edilmesi adına fotoğraf, video, Google’da yer alan adres ile aynı adrese sahip olan bir fatura, vergi levhası gibi belgeler bunlardan bazılarıdır.

“Google Haritalar Neden Askıya Alınır?” üzerine 2 yorum

  1. Harita Kaydını Yaptıktan sonra hesabım hemen askıya alınıyor. Nakliyat sektörüne sanırım gıcıklıkları var. açmamala kapanması bir oluyor Adrese gelen pin doğrulaması olan harita bile askıya alınıyor.

    Yanıtla

Yorum yapın