Google Haritalar Beklemede

Hem işletmeler açısından hem de kullanıcılar açısından Google son derece avantajlı hizmetler sağlamaktadır. Bilgisayar ve internet teknolojilerinde meydana gelen gelişmelerin bir neticesi olarak ticaret ve pazarlama dünyası da büyük ölçüde internet alanına kaymıştır. Ancak Google bu kaymayı kontrol altında tutabilmek ve kullanıcılara daha iyi deneyimler sunabilmek açısından son derece katı kurallar getirmiştir. Google’ın işletmelere büyük avantajlar sağlayan ve kullanıcılara da aradıkları yeri kolayca bulmalarını olanaklı hale getiren hizmetlerinden biri de Google Haritalar hizmetidir. İşletmelerin Google aramalarında ilk sıralarda yer almaları ya da Google Haritalar üzerinde yer almaları, iş hacimlerini gözle görülür biçimde artırma potansiyeli olan bir durumdur. Ancak Google Haritalar uygulamasında yer almak üzere Google My Businness kaydı oluşturmak isteyen kişiler, uzun bir bekleme süresi ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu uzun bekleme süresi, kayıt işleminin dışında bilgi güncelleme konusunda da yaşanan bir olumsuzluktur.

Google Haritalar Normal Bekleme Süresi

Sahip oldukları işletmenin Google Haritalar üzerinde yer almasını isteyen kişiler, bu amaçla Google My Businness hesabı açma yoluna başvurmaktadır. Ancak açılan bu hesapların Google tarafından onay almadan yayınlanma ihtimali yoktur. Google Haritalar hizmeti için doğrulama işleminin fiziki posta yolu ile sağlamaktadır. İşletmenin belirtilen adreste olduğunun tespit edilmesi adına bir doğrulama postası, Google hesabı oluşturulurken verilen adrese gönderilmektedir. Ancak bu süreç bazen çok fazla uzayabilmektedir. Onay postasının gelmesi için maksimum bekleme süresi 2 haftadır. Bu süre zarfında eğer onay postası gelmiyorsa Google ile iletişime geçmek ve sorunun nedenini öğrenmeye çalışmak gereklidir. Yeniden posta talep etmek de bu konuda atılabilecek adımlardan biridir. İşletmesinin var olan bilgilerini güncellemek isteyen kişiler de genellikle bekleme sorunu ile karşı karşıya kalmaktadır. Gerekli olan güncellemeleri My Businness hesabından yapmalarına rağmen işletme sahipleri uzun bir süre boyunca “beklemede” ibaresi ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu durumun nedeni henüz net olarak çözülemese de Google ile irtibata geçerek çözüme ulaşmaya çalışmak gereklidir.

Google My Businness Kayıt Onayı

Google My Businness hesabı Google tarafından onaylanmayan kişilerin Google aramalarında yer almaları ya da Haritalar uygulamalarında ön plana çıkabilmeleri mümkün değildir. Google kullanıcılarına yanıltıcı olmayan deneyimler sunmak adına bu süreçte son derece hassas davranmakta ve başvuru yapan işletmelerden de çok sayıda bilgi talep etmektedir. Google Haritalar uygulamasında yer alabilmek için posta yolu ile gönderilen doğrulama kodunun Google’a bildirilmesi gereklidir. Bu bildirme işleminin yapılmaması halinde işletmenin haritalarda ya da Google aramalarında çıkması söz konusu değildir. Ancak kayıt onayı almak bazen çok uzun zaman dilimlerine yayılabilen bir durumdur. Bu süreci hızlandırmak için yapılabilecek herhangi bir eylem de söz konusu değildir. Sadece kayıt postasının ulaşmasının geciktiği durumlarda Google ile iletişime geçmek gereklidir.

Google Haritalar Bekleme Sorunu Nasıl Aşılır?

Bekleme sorununun neden olduğuna dair net bir bilgi mevcut olmadığı gibi, bu sorunun üstesinden nasıl gelineceğine dair bir bilgi de yoktur. İnternet üzerinden yapılan incelemelerde çok kişinin bu sorundan mustarip olduğu görülmektedir. Ancak bu duruma çözüm bulabilen ya da bekleme süresini aşabilen herhangi bir yorum söz konusu değildir. Bu yüzden de işletme sahipleri Google tarafından kendilerinden istenilen bilgileri ve belgeleri eksiksiz olarak teslim etmeli ve sonrasında da onay almak ya da bilgilerini güncellemek için beklemelidir. Bu bekleme süresinin 2 haftayı geçmesi durumunda Google ile irtibata geçerek süreç hakkında bilgi talep etmek mümkündür.

Yorum yapın