Yeni Başlayanlar İçin Hangi Programlama Dili?

Merhaba,

Özellikle genç yaştakilerin heves ederek ve önü açık bir meslek olarak gördüğü progralama dili öğrenme macerası çoğu zaman bir hayal kırıklığı ile sonuçlanmakta. Bunun bir çok nedeni bulunmakta anca en yaygın olanı; Heves kaçması. Yeni programcılar genellikle tavsiye alarak programlama öğrenmeye başlamaktadırlar. Ancak yapılan bir hata vardır ki çoğu zaman üst seviye diller öğrenilmeye çalışılır ve bir müddet sonra kafa karışıklığı nedeni ile her şey yarıda bırakılır.

Bu yazımda sizler için programlama dillerini kolaylık derecesine göre sıraladık. Tabi ki farklı diller öğrenmekte isteyebilirsiniz ancak bu diller ile işin mantığını kavraya bilir ve farklı diller öğrenmenizde sizlere yardımcı olabilir.

1- Python

Python öğrenilmesi en kolay diller sıralamamızda ilk sırada yer alıyor. Ücretsiz ve işlevli bir dil olması ve kolay öğrenilmesi sayesinde hızlı bir şekilde kafanızda bir temel oluşturabilir ve var olan hevesinizi en üst seviyelere çıkararak diğer dilleride hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

2- Ruby

Pythondan sonra kolay programlama dillerinden birtanesidir. Özellikle twitter gibi büyük mecraların kodlanmasında Rubyden yardım alınmıştır. Programalama başlamak isteyenler için önerdiğim diller arasındadır.

3- C/C++

Python ve Ruby´e göre daha zor bir programlama dilidir. Ancak mantığı kolaydır ve hızlı bir şekilde ilerlemenizi sağlamaktadır. Programlamayı gerçekten öğrenmek istiyorsanız Öncelikle Python veya Ruby´den yardım almanız ardından c ve c++ olarak devam etmenizi öneririm.

Yorum yapın