WordPress Hentry Hatası Çözümü

WordPress hentry hatası pek bilinen bir hata değildir aslında. Webmaster tools ile içli dışlı değilseniz muhtemelen daha önce duymamışda olabilirsiniz. Hentry hatası genel olarak; Eksik: author, Eksik: entry-title ve Eksik: updated hatalarına verilen genel bir isimdir.

Hentry hataları neden kaynaklanır?

Hentry hatası genelde temadan kaynaklanan bir problemdir. Temada kodlarında eksik kalan author, entry, title ve updated kodları nedeni ile webmaster tools bu hataları verebilmektedir. Özellikle warez temaların eksik yada yanlış (Ç)alınması sonucu web siteleriniz ciddi zararlar görmektedir. Bunların en bilineni ise maalesef hentry hatasıdır.

Bazı durumlarda hentry hataları lisanslı temalardada görülmektedir. Bu gibi durumlarda tema yapımcısı ile irtibata geçerek problemi çözdürebilirsiniz. Yada kullanılan eklentiler bu soruna sebebiyet verebilmektedir. En yaygın olarak bilinen eklentiler ise sosyal imleme eklentileridir.

Hentry hatası nasıl çözülür?

Çözüm 1

Öncelikle aşağıdaki kodu temanızın header bölümüne ekleyiniz.

<meta property=”og:title” content=”<?php the_title(); ?>” />
<meta property=”og:author” content=”<?php echo get_the_author(); ?>” />
<meta property=”article:published_time” content=”<?php the_time(‘c’); ?>” />

Bu kodlar işinizi çözecektir muhtemelen. Webmaster tools´da hataların silinmesi bir kaç günü bazende 1 haftayı bulabilmektedir.

Çözüm 2

İçerik sayfalarınızın kodlarının olduğu dosyayı bulmanız gerekmektedir. WordPress için single.php özel yazılım veya diğer ücretsiz blog servislerinde araştırıp bulmanız yada yazılımcınız ile görüşmeniz gerekmektedir.

Title Bölümüne yazılması gereken kod:

 < span class=”entry-title” >

Author bölümüne yazılması gereken kod:

< span class=”vcard author author_name” >< span class=”fn” >< ?php the_author(); ? >< /span >< /span >
Post Date (Updated) bölümüne yazılması gereken kod: < span class=”post_date date updated” >< ?php the_time(‘j F,Y’); ? >

Bu iki yol mutlaka sorununuzu çözecektir.

Bu tarz sorunlar yaşamamak istiyorsanız muhakak lisanslı yazılımlar kullanmanız gerekmektedir. Hentry hatası çözümü konusunda endişe yaşıyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

Yorum yapın