Windows Bu Diske Yüklenemez Seçilen Disk GPT Bölümü Stilinde Hatası

Merhaba,

Bilgisayarınıza format atmak istiyorsanız yada yeni bir disk alarak kurulum yapmaya çalışıyorsanız bazı durumlarda Windows bu diske yüklenemez seçilen disk GPT bölümü stilinde hatası alabilirsiniz. İlgili hatayı aldığınızda disk seçim ekranında herhangi bir işlem yapmanıza izin vermez ve kuruluma devam edemezsiniz. GBT stilinde hatasını almanız durumunda yapmanız gereken bir kaç işlem vardır. Windows komut satırını açarak diskinizin biçimlendirerek formatını değiştirebilirsiniz. İşlem sonrası kurulumunuzu başarılı bir şekilde sonlandıracaksınız.

Öncelikle bu işlem sonucunda seçtiğiniz disk içerisindeki tüm veriler silinecektir. İşleme başlamadan önce diskininizin içerisinde yer alan tüm verilerin yedeğini almanız gerekmektedir.

  1. Shift + F10 tuşuna basarak ms-dos komut satırına erişeceksiniz. Bu işlemi hatayı aldığınız ekranda da yapabilirsiniz.
  2. diskpart yazarak enter tuşuna basıyorsunuz.
  3. list disk yazarak enter tuşuna basıyorsunuz.
  4. select disk 0 yazarak enter tuşuna basıyorsunuz.( Birden fazla diskiniz varsa kurulum yapacağınız disk numarasını yazıyorsunuz.)
  5. clean yazarak enter tuşuna basıyorsunuz. (Bu komut diskinizi biçimlendirir ve içerisindeki herşeyi silecektir.
  6. convert MBR yazarak enter tuşuna basıyorsunuz.

İşte bu kadar artık kurulumumuza devam edebiliriz. 🙂

“Windows Bu Diske Yüklenemez Seçilen Disk GPT Bölümü Stilinde Hatası” üzerine 6 yorum

  1. Teşekkürler , Gerçekten sıkıştığım bir anda beni büyük dertten kurtardınız , yazdıklarınızı harfiyen uyguladım ve kuruluma devam edebildim.

    Yanıtla
  2. Bunu kim yazdıysa eline sağlık. CMD’den yapmasını biliyordum fakat MS-DOS komut satırına bu kadar basit bir şekilde ulaşılabildiğini gerçekten bilmiyordum. Teşekkürler 🙂

    Yanıtla

Yorum yapın