Subdomain oluşturma

Bir web siteniz var ve buna ek bir domain oluşturmak istiyorsanız bu yazının sonunda bunu nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz. Örneğin: Siteadi.com diye bir domaininiz var ve buna ek.siteadi.com yada siteadi.com/ek gibi bir alt domain oluşturmak istiyorsanız. Hemen anlatıma geçelim;

Öncelikle cpanel yada directadmin – plesk panel vs. Hangi panel sistemini kullanıyorsanız hosting kontrol panelinize bağlanın ve subdomain yazan butonu bulun ve içine girin. Burada alt etki alanı yazılan bir bölüm göreceksiniz. İngilizce kullanıyorsanız site adınızın yazdığını bir kutucuk göreceksiniz. Bu kutucuğun karşısında bir boş alan vardır buraya istediğiniz subdomainin adını yazacaksınız. Ardından oluştur butonuna basın ve işte bu kadar.

Peki buna dosyalarımızı nasıl atacağız ?
Evet buda çok basit. Hemen ftp ye bağlanıyorsunuz ve linux için public_html windows için artık ne kullanıyorsanız dosyalarınızı attığınız dizini bulup giriyorsunuz ve ardından burada oluşturduğunuz subdomainin isminin yazılı olduğu klasörü bularak içine dosyalarınızı atıyorsunuz burada yaptığınız her değişik ek.siteadi.com adresinde görülecektir.

İşte bu kadar bir kaç adımda subdomainimizi oluşturduk. 🙂

Yorum yapın