Plesk Panel Uzak MYSQL İzni Nasıl Verilir?

Mysql üzerinde yüksek boyutlu bir veritabanınız varsa yada mysql üzerinde uzaktan bağlantı yaparak çalışmak istiyorsanız hosting hizmetiniz üzerinde erişim sağlayacak İP adresine yada tüm İP adreslerine izin vermeniz gerekmektedir. Plesk Panel üzerinde mysql uzaktan bağlantı işlemine izin versenizde sunucunuzun my.cnf dosyası yapılandırılmamışsa uzak mysql bağlantısı sağlayamazsınız. Bu yazımızda sizlere SSH üzerinden my.cnf dosyasını yapılandırmayı tarif edeceğiz.

Plesk Panel Üzerinde Uzak MYSQL İzni Nasıl Verilir?

  1. Plesk Panel üzerinde hosting hizmetinize giriş yapın.
  2. Veritabanlarına tıklayın.
  3. Bağlantı sağlanacak veritabanı kullanıcısının üzerine tıklayın.
  4. Erişim kontrolü bölümünden İP adresi yada tüm bağlantılara izin verebilirsiniz. Tamam butonuna basarak yetki verme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Erişim kontrolü bölümünde yer alan seçeneklerin açıklaması aşağıdaki gibidir;

Sadece yerel bağlantılara izin verin: Bu seçeneği seçtiğinizde uzaktan bağlantı kapatılmış olur ve veritabanınıza uzaktan bağlantı sağlanamaz.

Herhangi bir ana bilgisayardan uzaktan bağlantılara izin verin: Bu seçeneği seçitğinizde veritabanı bilgilerini bilen herkes uzak bağlantı sağlayabilir.

Buradan uzaktan bağlantılara izin verin: Bu seçeneği seçtiğinizde erişim sağlayacak bilgisayarın İP adresine izin verebilirsiniz. Burada yazdığınız İP adresi dışında bir bilgisayar erişim sağlayamaz.

SSH Üzerinde Uzak MYSQL Yapılandırması Nasıl Yapılır?

1. İşlemlerimize başlamak için root kullanıcısı ile SSH bağlantısı yapıyoruz.
2. Aşağıda yer alan komutu yazıyoruz;

nano /etc/my.cnf

3. Karşımıza gelen ekranda # bind-address = ile gelen satırı buluyoruz. Başında yer alan # işareti ile karşısında yer alan İP adresini silerek sunucumuzun İP adresini yazıyoruz.

Örneğin; bind-address = 192.168.1.1

4. CTRL + X Tuşlarına basarak yaptığımız değişikliği kayıt ediyoruz.

5. İşlemlerimiz bu kadar şimdi veritabanı servisimizi yeniden başlatmamız gerekli.

MYSQL İçin;

service mysqld restart

MariaDB İçin;

service mariadb restart

Yorum yapın