Plesk Panel Outlook SMTP Hatası

Plesk panel son sürümlerinde yeni bir güncelleme ile geldi. Yeni güncellemede Plesk panel mail hesaplarının TLS yada SSL Kullanmasını zorunlu kılmaktadır. İlk olarak TLS kullanıyor mu diye kontrol etmektedir ve kullanmıyorsa SSL kullanmaya zorlamaktadır. Outlook vb. cihaz kurulumlarında güvenlik türünü yok seçildiğinde “Sunucu bu istemci tarafından desteklenen hiçbir kimlik doğrulama yöntemini desteklemiyor” hatası vermektedir. Bu hata outlook güvenlik türünde otomatik seçeneği seçilerek geçilebilmekte ancak bu seferde outlook her açıldığında güvenlik uyarısı vermesine sebep olacaktır.

Bu yazımızda Plesk paneli SSL yada TLS olmadan yapılandırmayı anlatacağız. İlgili işlemi pleskin master.cf dosyasını açarak içerisinde bir satırı güncelleyerek aşabilmekteyiz. Aşağıda komutunu verdiğimiz işlemi yaptığınız taktirde mail kurulumlarında güvenlik türü yok yada hiç biri seçildiğinde öncelikle TLS ile kurulum yapmaya sınayacaktır sonrasında yaptığımız ayar sayesinde kurulumu başarılı bir şekilde tamamlayacaktır.

Plesk Panel SMTP Kimlik Doğrulama Hatasının Çözümü;

Öncelikle SSH İle sunucumuza bağlanmamız gerekmektedir.
SSH bağlantısı yaptıktan sonra aşağıda yer alan komutu uyguluyoruz;

nano etc/postfix/master.cf

Açılan sayfada en alt taraflarda aşağıda yer alan satırı buluyoruz.

submission inet n - n - - smtpd -o smtpd_enforce_tls=yes -o smtpd_tls_security_level=encrypt -o smtpd_sasl_auth_enable=yes -o smtpd_client_restrictions=permit_sasl_authenticated,reject -o smtpd_sender_restrictions=

İlgili satır üzerinde “smtpd_tls_security_level” yazan kısmı siliyoruz ve yalnızca may yazıyoruz.

submission inet n - n - - smtpd -o smtpd_enforce_tls=yes -o smtpd_tls_security_level=may -o smtpd_sasl_auth_enable=yes -o smtpd_client_restrictions=permit_sasl_authenticated,reject -o smtpd_sender_restrictions=

İşlemimiz bu kadar ctrl+x ve y tuşlarına basarak işlemimizi sonlandırıyoruz. Son olarak SMTP servisini yeniden başlatmanız gerekmektedir.

Problem yaşamanız durumunda bizimle iletişime geçerek destek alabilirsiniz.

Yorum yapın