HTTPS Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?

SSL Sertifikaları artık hayatımızda neredeyse sorunlu bir hale gelmeye başladı. Bunun en başlıca örneği ise Google Chrome´un SSL sertifikası olmayan web siteleri için sol üst tarafta güvenli değil bağlantısı koymasıdır. Google Chrome´un bu hamlesinden sonra başta Cpanel olmak üzere bir çok hosting kontrol panelinden sevindirici haber geldi ve SSL sertifikaları için 3 aylık ücretsiz bir sürüm üretildi  ve dileyen kullanıcılar 3 ay boyunca bu SSL sertifikasını aktif etmeye başladı. ( Hosting panelinizde ücretsiz SSL yoksa hosting sağlayıcınız ile iletişime geçerek aktif ettirebilirsiniz.)

SSL Sertifikanızı kurdurduktan yada kurduktan sonra yapmanız gereken bir iş daha var tabi ki oda web sitenizi HTTPS protokolüne yönlendirmek olacaktır. Böylece web siteniz için artık SSL sertifikası tamamen aktif olacaktır.

Not: Sol üst tarafta güvenli yazısı için sitenizin kodlarında bulunan HTTP:// şeklindeki linkleri HTTPS:// olarak değiştirmeniz gerekmektedir.

WordPress kullanıcıları web sitelerini HTTPS protokolüne yönlendirmek çok zor değil aslında ayarlar > Genel adımlarını takip ederek “WordPress adresi” ve “Site adresi” bölümlerinde yazan URL´yi HTTPS:// olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır. Ardından web sitenizin sayfalarını dolaşarak her sayfada CTRL + U tuşlarına basarak kaynak görüntüleyicisini açabilir ve HTTP:// Şeklinde olarak dosyalarınız üzerinden HTTPS:// olarak güncelleyebilirsiniz.

wordpress https yönlendirme

Web siteniz illa ki wordpress olacak diye birşey yok tabi ki. Linux bir hosting hizmeti kullanıyorsanız .htaccess dosyası üzerinden HTTPS:// yönlendirmesi yapmanız mümkündür. bunun için .htaccess dosyanızın içerisine girerek aşağıda yer alan kodları eklemeniz yeterlidir.

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} off

RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R,L]

Windows hosting hizmetiniz varsa yine SSL sertifikanız için HTTPS yönlendirmesi yapmanız mümkündür. Bunun için web.config dosyanızın içerisine giriyoruz ve aşağıda yer alan kodları ekliyoruz.

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>

<configuration>

<system.webServer>

<rewrite>

<rules>

<rule name=”http to https” stopProcessing=”true”>

<match url=”(.*)” />

<conditions>

<add input=”{HTTPS}” pattern=”^OFF$” />

</conditions>

<action type=”Redirect” url=”https://{HTTP_HOST}/{R:1}” redirectType=”Temporary” />

</rule>

</rules>

</rewrite>

</system.webServer>

</configuration>

Ve işte bu kadar. Artık web sitemiz HTTPS:// protokolü üzerinde çalışmaya başladı ve web sitemize giriş yapan kullanıcılar güvenli bir şekilde web sitemizde gezebilirler.

Yorum yapın