Chrome Güvenli Değil Uyarısı

Merhabalar web sitenizde yada girdiğiniz web sitelerinde tarayıcı çubuğunda illaki güvenli yazısını görmüşsünüzdür. Görmediyseniz bu yazıyı okuduğunuz site yani melibera.com a bakabilirsiniz. Tarayıcı çubuğunda güvenli yazmaktadır. Güvenli bağlantısı yalnızca SSL serifikasına sahip olan web sitelerine verilmektedir ve olası yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için kullanılmaktadır.

Google geçtiğimiz aylarda bir açıklama yaptı ve Güvenli değil bağlantısı çıkaracağını duyurdu. Yani web sitenizde SSL sertifikası yoksa tarayıcı çubuğunda “güvenli değil” yazacağını duyurdu. Bir kaç müşterimizden gelen talep – soru çerçevesinde bizde bu yazıyı yazma gereği duyduk. Google servislerinde SSL sertifikası kullanan kullanıcılara öncelik vermektedir. Bunu son yaptığı açıklama ilede açık açık belirtti. Yani SSL sertifikası kullanmayan web siteleri artık güvenli değil bağlantısı ile uyarılacak.

SSL sertifikasının zorunluluğunun ardından hosting panelleri ile SSL firmaları arasında yapılan anlaşma ile 3 aylık ücretsiz SSL hizmeti verilmeye başlandı. Ancak 3 ayın sonunda ücretsiz SSL sertifikanız bittiğinden dolayı SSL sertifikası satın almanız gerekmektedir. Yada tarayıcı çubuğunda “güvenli değil” uyarısına katlanmak zorundasınız. Tabi web sitenize giren kullnıcılar buna ne kadar katlanır bilmeyiz maalesef…

SSL hizmetlerinizi hosting firmanızdan satın alabilirsiniz. Mevcut melibera müşterileri ise bizimle irtibata geçerek 3 aylık ücretsiz SSL sertifikalarını aktif ettirebilirler yada 1 yıllık ücretli SSL sertifikası satın alabilirler.

SSL Sertifikası Satın Aldım Tarayıcıda Güvenli Bağlantısı Çıkmıyor

SSL sertifikası almak maalesef güvenli bağlantısı çıkması için yeterli bir işlem değildir. Web sitenizde her ne kadar SSL sertifikası kullanıyor olsanız dahi link yapılarınızında SSL sertifikasına uygun olması gerekmektedir. Dosyalarınızın arasında yer alan linklere nasıl müdehale edeceğinizi bilmiyorsanız kesinlikle bunu yapmanızı önermiyoruz. Yinede yapmak isterseniz öncesinde dosyalarınızın yedeklerini almalısınız ki sorun olduğunda yedeğinizi yükleyerek web sitenizi çalışan haline getirebilin.

Link yapınızı nasıl düzenleyeceğinizi bilmiyorsanız yada bununla uğraşacak vaktiniz yoksa Melibera ile iletişime geçebilir ve hızlı bir şekilde web sitenizi SSL sertifikasına uygun bir hale getirebilirsiniz.

Yorum yapın