Bir Garip Virüs nRansomware!

Merhaba, size bu akşam karşılaştığım ve bana çok saçma gelen ancak bir çok kişinin başına yakan bir virüsten bahsedeceğim. Virüsümüzün adı; nRansomware. nRansomware´nın amacı bilgisayarınızı ele geçirmek ve bilgilerinize erişimizi engellemek. Eğer tekrar erişebilir hala gelmesini istiyorsanız yapmanız gereken tek şey var oda; Çıplak fotoğrafınız, Evet çıplak fotoğrafınız!

WannaCry konusunda bir çoğumuz az çok bilgi sahibiyiz bir anda çıktı ve bir anda windows bilgisayarları ve sunucuları ele geçirmeye başladı. Bilgilerinize tekrar erişebilmek için ise sizden bitcoin talep ettiler. Bilgisayarlarında veya sunucularında çok önemli veriler barındıran kişiler ise mecburen bu ödemeleri yapmak zorunda kaldı. Bu sefer ki virüs ise çok absürt bir yerden vurgun yapmayı deneyen hacklardan geldi. Çıplak fotoğrafınızı isteyerek verilerinizi yeniden erişilebilir hale getiren nRansomware henüz ne amaçla kodlandığı ve dağıtıldığı bilinmesede bir çok kişinin başı yandı.

nRansom.exe!

nRansom.exe olarak bilgisayarınızda yer edinen bu fidye yazılımı bilgisayarlarınızdaki dosyaları şifreleyerek şifreyi bilmediğiniz taktirde erişilemez hale getirmektedir. Böylece tamamen virüsü yayan kişilere bağımlı haline gelmenizi amaçlamaktadır. WannaCry´dan farklı olarak bitcoin yada farklı bir coin sistemi kullanmayarak size ait çıplak fotoğrafları yollamanızı istemektedirler bunu karşılığında´da dosyalarınızın şifrelerini size vermektedirler.

Bakalım ilerleyen aylarda başka neler göreceğiz.

 

Yorum yapın