Xampp Apache Sorunu

Merhabalar,

Localde çalışmayı sevenler için ciddi bir sorundur xampp apache hatası. Bir çok kişi bu sorunun çözümünü bulamaz ve yapmak istediği projeyi yarım bırakır ve belkide geleceğini çöpe atmış olur böylece. Aslında bu sorun yalnızca port çakışmasından kaynaklanmaktadır.

Xampp üzerinden Apache default olarak 80 portunu kullanmaktadır. 80 portu genel bir port olduğundan dolayı bilgisayarımız üzerinde yüklü olan diğer programlarda bu portu kullanabilmektedir ve xampp ile 80 portunu kullanan başka bir program açık olduğundan apache hata verir ve başlatılamaz. Böylece projeniz üzerinde çalışamazsınız.

En yaygın olarak bilinen 80 portunu kullanan program skypedır. Bu durumda xampp skype sorunu ortaya çıkmaktadır ve ya skype portunu yada xampp apache portunu değiştirmeniz gerekmektedir. Skype´ın düzgün bir şekilde çalışması için sağlam port bulmak zordur bu nedenle xampp apache portunu değiştirmek en mantıklı iştir.

Xampp Apache Portu Nasıl değiştirilir?

Hızlı bir şekilde anlatmak gerekirse; C:\xampp\apache\conf adımlarını takip ediyoruz. Ardından conf dosyası içerisinde httpd.conf dosyasını buluyoruz ve notepad++ yada notepad ile açıyoruz. ARdından açtığımız dosya içerisinde “Listen 80” yazısını buluyoruz. Bu bölüm apachenin kullandığı port bölümüdür. Burada yazan 80 rakamını farklı bir sayı ile değiştiriyoruz. Ancak yazdığımız yeni port farklı bir program tarafından kullanılıyorsa yine hata almaya devam edebilirsiniz. Bu nedenle boş bir port bulana kadar tekrar denemeniz gerekmektedir. Örneğin; 8090 genelde boş bir porttur bunu kullanabilirsiniz. Ardından kayıt ediyoruz ve apache´yi aktif ediyoruz.

İşte bu kadar xampp apache sorununu çözmüş bulunuyoruz. Takıldığınız bir nokta olursa yorum olarak yazabilirsiniz.

Yorum yapın