WordPress Beyaz Sayfa Sorunu

WordPress site sahiplerinin karşılaştığı sorulardan bir taneside budur. Çeşitli sebeplerden gelebilir bu hata başınıza admin paneli hariç hiç bir sayfaya giremezsiniz. hiç bir hata yazısı´da yazmaz üstüne üstlük. Sadece boş beyaz bir sayfa görürsünüz. Böyle bir hata gördüğünüzde sakın panik yapmayın bu hatanın çözümü çok basittir. Bu hatayı düzeltmek için iki seçeneğiniz bulunmaktadır. Bunları sırası ile uyguladığınızdan ikisinden biri mutlaka sorununuzu çözecektir.

Evet artık adımlarımıza geçelim isterseniz. İlk olarak birinci yolu deneyiniz. Bu yol muhtemelen sorununuzu çözecektir. Çok nadirde olsa işe yaramadığı olmaktadır. Bu gibi durumlarda ikinci yol kesin çözümdür. Evet artık birinci adımla başlayalım beyaz sayfa sorunumuzu çözmeye;

Birinci adım; İlk olarak admin panelinize giriş yapınız. Bunu; siteadi.com/wp-admin linkinden yapıyorsunuz. Ardından Görünüm > Temalar yolunuz izleyeceksiniz ve farklı bir temayı aktif yapıp ana sayfanıza bakacaksınız ana sayfanız artık düzelmiş olacaktır. (Eğer ana sayfanızda hala beyaz bir sayfa varsa sorun başka bir şeydir. Yorum olarak yazarsanız sorunun ne olduğunu çözüp sizi bilgilendirebilirim. 🙂 ) Ana sayfanın düzelmiş olacağını varsayarak devam ediyorum. Şimdi wordpress temalarınıza geri dönüyorsunuz ve eski temanızı yeniden etkinleştiriyorsunuz. Tekrar ana sayfanıza gidin ve kontrol eden çok büyük bir ihtimal sorununuz düzelmiş olacaktır. Sorununuz devam ediyorsa ikinci adıma geçebilirsiniz.

İkinci adım; Bu yol kesin çözümdür. Öncelikle bir program vasıtasıyla ftpnize bağlanın ben Filezilla kullanıyorum. Evet FTP mize bağlandık hemen temalarımızın olduğu dizine gidiyoruz. public_html > wp-content > themes bu yolu takip ederek temalarımızın olduğu dizine girdik. Şimdi kullandığınız temayı buradan silin. İnternetten aynı temayı bulun ve tekrar indirin. Ardından virüs taramasından geçirerek yeniden sitenizin temalar bölümüne yükleyin. Son olarak temalar bölümünüze girin ve başka bir temayı etkin edin ardından istediğiniz temayı etkinleştirin.

İşte bu kadar artık wordpress beyaz sayfa sorununu çözdünüz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere… 🙂

Yorum yapın