SSH İle Mail Oluşturma

5-6 Yıl öncesine nazaran günümüzde çok uygun fiyatlara VPS, VDS ve hatta sunucu kiralamak artık mümkün. Sunucu firmalarını dolaştığımızda aylık 30 – 40 TL ye bile yüksek özellikli sunucular bulunmaktadır. Ancak kontrol panelleri lisansları bu fiyatın kat ve kat fazlasına mal olmaktadır. Ücretsiz panellerin ise yüksek kaynak tüketimi nedeni ile kullanımı sağlanamamaktadır. Bu nedenle web sitesini hosting hizmetinde barındıramayanlar ve sunucu kullanmak zorunda kalanlar için ücretsiz bir yol bulunmaktadır. Buda SSH üzerinden web sitelerini ve mail hizmetlerini aktif edebilmektedirler.

Bu yazımızda Sizlere SSH üzeriden mail hesabı oluşturmayı anlatmaya çalışacağım. Putty vb. bir araç ile SSH bağlantımızı sağladıktan sonra

1- Öncelikle CD komutu ile Scripts klasörüne geliyoruz.

cd / scripts

2- Şimdi addpop komutu ile mail hesabımızı oluştrabiliriz. addpop  komutunu girdikten sonra bizden tanımlamadak istediğimiz mail adresi ve şifre sorulacaktır. mail adresimizi giriyoruz ve enter tuşuna basıyoruz. Ardından bizden şifre girilmesi istenecektir, yine aynı şekilde şifremizi giriyoruz ve enter tuşuna basıyoruz.

./addpop

 

Yorum yapın