Phpmyadmin´den WordPress Kullanıcı Şifresi Değiştirme

Merhabalar, Çok ekstrem durumlarda wordpress şifremi unuttum dediğinizde mail adresinize şifre sıfırlama maili gelmeyebilir. Bu gibi durumlarda gerçekten zorda kalabilirsiniz ve admin panelinize giriş yapamayabilirsiniz. Ee bu gibi bir durumda sitemizi çöpe atacak değiliz ya. 🙂 WordPress kullanıcı adı şifrenizi unuttuğunuzda şifrenizi nasıl sıfırlayabileceğiniz anlatacağım bu konumda. Bu işlemin bir çok farklı yöntemi vardır. Bu konuda phpmyadmin üzerinden değiştirmeyi anlatacağım. Diğer yöntemleri ilerleyen zamanlarda detaylı bir şekilde anlatırım. 🙂

1. Evet hızlı bir şekilde şifremizi sıfırlayalım;
2. Şimdi öncelikle hosting panelinize giriş yapıyorsunuz,
3. Ardından phpmyadmin başlığına giriş yapıyorsunuz. (Hızlı olması açısından CTRL+F tuşlarını kullanarak phpmyadmin yazıp aratın.)
4. Ardından sol menüden sitemize ait veritabanını buluyoruz ve üzerine tıklıyoruz.
5. Karşımıza bir tablo gelecektir. Bu tablodan users başlığını buluyoruz ve içine giriyoruz.
6. Evet şuan karşınızda sitemize üye olan bütün kullanıcılar listelendi. Bu listeden hangi kullanıcının şifresini değiştireceksek onu seçip düzenle butonuna basıyoruz. Ardından password yazan yere yeni şifreyi yazıyoruz ve şifre yazdığımız bölümün sol tarafındaki açılır menüden md5 i seçiyoruz. Bu seçenek şifrenizi md5 standartlarına göre çözülemez bir hala sokacaktır. Ve kötü niyetli kişiler tarafından şifrenizin bulunmasını engelleyecektir.
7. Son olarak git butonuna basıyoruz ve işlem tamam.

Artık sitenize yeni şifrenizle giriş yapabilirsiniz. 🙂

Yorum yapın