PHP – Kursa Gitmek Mi Evden Öğrenmek Mi?

Merhabalar, bu yazımızda genç kardeşlerimiz ve php öğrnmek isteyen takipçilerimiz için bir yazı yazma kararı aldık. Php örenmesi kolay dillerden bir tanesidir. Kolay dediğimize bakmayın bu birazda içinizdeki hevese bağlıdır. Php öğrenmeye heveslenen bi çok kişi internette bu konu php öğrenmek hakkında muhakak araştırma yapmıştır. Php öğrenmenin 2 ana konusu bulunmaktadır. Birincisi evden kitap ve youtube videoları ile öğrenmek. İkincisi ise kursa gitmektedir.

Bu yazımızda sizlere kursa gitmek ile evden php öğrenmek arasında´ki farkları belirteceğiz. (Tabi bu farklar kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir.) Php kursuna gitmek sizlere php öğretir elbette. Gittiğiniz kursa göre çok profesyonel bi şekilde öğrenmenizde mümkündür. Ancak çok fazla bütçeniz yoksa size temel düzeyde php eğitimi veren yerlerde mevcuttur. Ancak temel düzeyde aldığınız eğitim ile yapabileceğiniz çok fazla birşey bulunmamakta maalesef. Aldığınız eğitimin yanında muhakkak kendinizi geliştirmek için projeler yapmalı ve youtube videoları benzeri eğitimler alarak kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir.

Profesyonel bir eğitim almadığınız sürece kursa gitmenin size sertifika dışında pek birşey katacağını maalesef düşünmemekteyiz. Melibera web hizmetleri olarak size php eğitimi konusunda bir kaç tavsiye vermemiz gerekirse; Bütçeniz 3.000 TL üzeri değilse kesinlikle kursa gitmeyin. Kursa gitmeyin lafından elbette ki hiç kursa gitmemeniz gerektiği anlamını çıkartmamalısınız. Gideceğiniz kurs devlet kursları olmalıdır. Bir çok belediye ücretsiz kurslar vermektedir. Hatta kursa gittiğiniz için size sigorta + harçlık vermektedir. Gideceğiniz php kursu bu tarz bir kurs olmalıdır. Bir çoğunuz belediye kurslarında ne öğrenebileceğiz diyecektir elbette. Ancak gideceğiz diğer az bütçeli kurslarda da yeteri kadar bir şey öğrenemeyeceğinizi belirtmemiz gerek.

Belediye kursları sizlere başlangıç seviyesinde bilgiler sunacaktır. En çok işinize yarayacak konu ise elinizin altında soru soracağınız bir kaynak olacaktır. Burada yapmanız gereken kendinize bir çalışma ortamı hazırlamak olacak. Php üzerine uzman derecede detaylı anlatım sağlayıp kitaplar mevcut. Ek olarak youtube üzerinde istemediğiniz kadar detaylı php anlatımı mevcut. Gerçekten php öğrenmek isteyen bir kişi için kitap ve video eğitimi yeterli olacaktır. Ardından gittiğniiz php kursuda size bi tekrar niteliğinde yada tam olarak anlamadığınız konularda soru sorabileceğiniz güzel bir kaynak olacaktır.

Özellikle genç kardeşlerimizin muhakak bir yazılım dili öğrenmelerini öneriyoruz.

 

Yorum yapın