Google Haritalar Kayıt

İnternet ve bilgisayar teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler, reklam ve pazarlama alanında birtakım değişiklikleri de beraberinde getirmiştir. Bu yüzden de farklı alanlarda faaliyet gösteren firmalar açısından artık internette varlık göstermek büyük bir avantaja sahiptir. İnternet aramalarında ilk sıralarda yer almak, arama motorlarında kolayca bulunabilmek gözle görülür bir şekilde işletmelerin gelir düzeylerinin artmasına neden olan bir durumdur. İşletmelerin kendilerini daha iyi takdim edebilmeleri ve kullanıcıların da daha iyi internet deneyimi yaşayabilmeleri adına Google sürekli olarak yeni ürünler sunmakta ve var olan ürünlerini de geliştirerek daha verimli hale getirmektedir. Bu doğrultuda önem arz eden uygulamalardan biri de Google Haritalar uygulamasıdır. Google üzerinde yapılan aramalarda haritalar kısmında görünmek ve tavsiye edilmek, çok sayıda işletmenin elde etmek istediği bir ayrıcalıktır. Haritalar kısmında görünmek, sadece firma adının aranması ile gerçekleşen bir durum değildir. Farklı anahtar kelimelerin kullanımı ile de Google Haritalar, belirli işletmeleri haritalar aracılığı ile ön plana çıkarabilir.

Google Haritalar Kaydının Avantajları

İşletmelerin en temel amacı kâr sağlamak ve bu sayede de varlıklarını devam ettirebilmektir. Google Haritalar da işletmelerin bu amaçlarına büyük ölçüde hizmet eden araçlardan biridir. Google Haritalar içerisinde bir firmanın kaydının olması ve aramalarda doğrudan ön plana çıkarılması hem işletmelerin internet sitesinin hem de fiziki mekanlarının insan trafiği açısından daha hareketli hale gelmesine neden olan bir durumdur. Elbette bu trafik artışının belirli ölçüde de satış rakamlarına yansıması olasılığı son derece yüksektir. Google firmalar açısından çok farklı kriterler kullanılarak ön plana çıkarma işlemi yaptığı için, bu başarıyı elde eden firmalar müşteriler tarafından da güvenli olarak algılanmaktadır. Zira Google arama sonuçlarının kullanıcı deneyimleri üzerine etkilerine yönelik yapılan bir çalışmanın da gösterdiğine göre, internetten alışveriş yapmak ya da bir konuda arama yapmak isteyenlerin büyük bir kısmı ilk 3 aramayı ve fiziki olarak da haritalarda çıkan yerleri tercih etmektedir. Bu da Google Haritalar içerisinde yer almanın öneminin anlaşılması adına önemli bir veridir.

Bilgisayar Üzerinden Harita Kaydı Nasıl Yapılır?

Google Haritalar için hem mobil cihazlardan hem de bilgisayardan kayıt oluşturma olanağı vardır. Bilgisayar üzerinden kayıt oluşturmak için Gmail hesabı ile My Businnes’a girilmesi ve açılan kısımdan firma ile ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması gereklidir. Daha sonra işletmeyi Google üzerinden yönetebilmek için bilgileri onaylayarak devam seçeneğine girilmelidir. Kayıt esnasında verilen adres bilgilerine Google tarafından fiziki olarak doğrulama kodu gönderilmektedir. Bu doğrulama kodunun 1 ay içerisinde Google My Businnes’a girilmesi gereklidir. Şifrenin girilmemesi durumunda harita kaydı oluşturulmaz. Eğer iki hafta içerisinde onay postası gelmezse, yeniden talep etme olanağı vardır.

Mobil Cihazlardan Harita Kaydı Nasıl Yapılır?

Mobil cihazlardan Google Haritalar kaydı yapmak için de bilgisayarda izlenilen yol takip edilmektedir. İşletme için kullanılmak istenilen bir mail hesabı ile Google My Businnes’a giriş yapılır. Burada açılan menüden “yeni bir işletme oluştur” seçeneğine gidilir. Bu aşamadan sonra açılan sayfada işletmeye ait bilgiler eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Sonrasında ise işletmeyi Google üzerinden yönetebilmek adına devam butonuna basılmalıdır. Bu aşamadan sonra işletme için verilen adrese posta yolu ile yaklaşık 2 hafta içerisinde bir onay postasının ulaşması gereklidir. Postanın ulaşmaması durumunda Google ile irtibata geçerek yeniden onay postası talep etmek mümkündür. Posta ile gelen doğrulama kodunu Google’a bildirerek işletmenin adresinin doğrulanması sağlanmış olur ve sonrasında da firma haritalarda yer alabilir.

İşletmenizi hızlı bir şekilde Google haritalara kayıt etmek isterseniz bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum yapın