Google Haritalar Doğrulama Kodu

Pazarlamanın dijitalleşmesi adına Google işletmelere büyük olanaklar sunmaktadır. Artık işletmeler açısından dijital ortamlarda bulunmak ve arama motorlarında ilk sıralarda yer almak büyük önem arz eden bir durumdur. Google’ın bu doğrultuda işletmelere sunduğu hizmetlerden biri de Google Haritalar uygulamasıdır. Google aramalarında haritalarda çıkmak işletmelerin satış hacimleri ve müşteri trafikleri açısından gereklidir. Haritalarda yer alabilmek için Google My Business hesabı açmak ve bu hesabı onaylamak gereklidir. Google işletme hesaplarını onaylama konusunda son derece seçici ve tedbirlidir. Bu yüzden de işletme ile ilgili bilgileri eksiksiz olarak vermek, onay alabilmek açısından belirleyicidir. Google My Business hesabını onaylatmak için, kaydolurken verilen işletme adresine fiziki bir posta göndermektedir. Fiziki posta ile gelen bu doğrulama kodunu Google ile paylaşabilen işletmeler, hesaplarının onay almasını sağlamış olurlar. Onay almadan işletmelerin Google aramalarında ya da haritalarda çıkabilmeleri mümkün değildir.

 

Google Haritalar Doğrulama Kodu Kaç Günde Gelir?

Google My Business hesabını doğrulamak için gönderilen fiziki postalar, genellikle uzun süre sonunda kullanıcılara ulaşmaktadır. Bu süre ortalama 2 haftadır. 2 hafta içerisinde eline şifre geçmeyen kişiler, Google ile irtibata geçerek yeniden şifre talebinde bulunabilir ya da adres bilgilerini gözden geçirebilirler. Gönderilen bu kodun, teslim süresi de dahil olmak üzere 1 ay içerisinde girilmesi gereklidir. Bir ay sonunda doğrulama kodunu paylaşmayan işletmelerin hesapları onaylanmaz ve gönderilen onay kodu da geçerliliğini kaybeder.

 

Google Haritaların İşletmelere Sağladığı Avantajlar

Ticaret ve pazarlama uygulamalarının dijital mecralara taşınması, işletmelere daha geniş bir pazarda faaliyet gösterme olanağı sağlamıştır. Dijital pazarlamanın temel taşlarından biri olan Google Haritalar hizmeti de işletmelere birtakım avantajlar sunmaktadır. Özellikle reklam için yeterli bütçesi olmayan ve bu yüzden de Google aramalarında ilk sıraya yükselmek için çok fazla şansı bulunmayan işletmeler, Google Haritalar yardımı ile aramalarda görülebilmektedir. Dijital pazarlama konusunda yapılan çok sayıda araştırma, insanların internet aramalarında ve internetten alışveriş tercihlerinde ilk sıralarda yer alan işletmeleri tercih ettikleri ortaya çıkmıştır. Google Haritalar uygulamasının işletmelere sağladığı en büyük faydalardan biri müşteri trafiğini artırmaktır. Özellikle belirli bir alanda yabancı olan ya da turistik amaçla bulunan kişiler, Google üzerinden yaptıkları aramalarda haritalarda görülen işletmelere gitmek konusunda yüksek bir eğilime sahiptir. Elbette insan trafiğinin artması beraberinde satış rakamlarının artmasına da olanak tanıyan bir durumdur. İşletmenin sunduğu hizmetlerin iyi olması ve Haritalar üzerinden iyi değerlendirmeler alması da daha sonradan arama yapacak kişiler açısından büyük bir yönlendirme gücüne sahiptir. Zira işletmelerin aldıkları puanlar, herhangi bir konuda işletme tercihi yapacak olanlara ilham vermektedir.

 

Google Haritalar Doğrulanmazsa Ne Olur?

Google aramalarında görünebilmek ve Haritalar uygulamalarında lokasyon olarak ön plana çıkabilmek için mutlaka hesabın doğrulanmış olması gereklidir. Onayı olmayan hesaplar ya da belirli nedenlerden dolayı askıya alınan hesaplar, Google üzerinde görüntülenemezler. Bu da ticaret hacminin büyük ölçüde internet mecralarına kaydığı günümüz dünyasında dezavantajlı bir durumdur. Bu yüzden de işletme sahiplerinin mutlaka Google My Business hesaplarını doğrulama kodları ile onaylamaları gereklidir. Ancak hesabın doğrulamasını yapmış olmak yeterli bir husus değildir. Zira onaylanan hesaplar da daha sonra Google şartlarını ihlal ettikleri için askıya alınabilmekte ve onayları kaldırılabilmektedir. Bu tür sorunlarla karşı karşıya gelmemek adına, yapay ve sahte trafik yaratma yöntemlerinden uzak durulması gereklidir. Google My Business hesabının askıya alınmasından sonra yeniden açılması, yeniden bir hesap açıp onay almaktan çok daha zor bir durumdur.

Yorum yapın