Directadmin Yedek Geri Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Merhaba, Bu yazımızda size directadmin hosting hizmeti üzerinde yedek geri yükeme işlemi ile ilgili bilgi vereceğiz. Web sitemizlerimiz üzerinde bazen hatalı işlemler yapabiliriz ve yaptığımız hataların bazen geri dönüşü olmayabilir. Bu gibi işlemlerde yedek geri yükleme işlemi sizi büyük bir problemden kurtaracaktır. Directadmin yedek geri yükleme işlemi bir kaç adımla gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir.

Aşağıdaki adımları takip ederek yedek geri yükleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz;

  1. Öncelikle directadmin hesabınıza giriş yapıyorsunuz.
  2. Elimizdeki yedek dosyasını öncelikle sunucuya aktarmamız gerekmektedir. Bu işlem için; Sistem yapılandırması > Dosya yöneticisi adımlarını takip ediyoruz (İngilizce kullananlar için System Info & Files > File manager) ve karşımıza gelen ekranda backups klasörü içerisine elimizdeki yedeği yüklüyoruz. (Yedeğiniz zaten backups klasörü içerisindeyse herhangi bir işlem yapmamıza gerekmemektedir.
  3. Gelişmiş Özellikler > Yedekleme ve Geri yükleme > Yedeği geri yükle adımlarını takip ediyoruz. İngilizce kullananlar için; Advanced Features > Create/Restore Backups > Restore backup
  4. Karşımıza gelen açılır liste üzerinden geri yüklemek istediğimiz yedeği seçiyoruz ve geri yükle butonuna basıyoruz
  5. Geri yükle butonuna bastıktan sonra karşımıza bir form gelecektir ve bu form üzerinden geri yüklemek istediğimiz öğeleri seçebiliriz. Örneğin maillerinizi sildiyseniz sadece maillerin geri yüklenmesini seçebilirsiniz yada sadece veritabanı ve dosya yedeği seçeneklerini seçebilirsiniz. Tam bir yedek geri yükleyecekseniz tüm seçenekleri seçiyoruz ve geri yükle butonuna basıyoruz.

İşlemimiz bitti geri yükleme işlemini başlattık dosya boyutunuza bağlı olarak ortalama 10 dakika içerisinde yedeğiniz geri yüklenecektir ve yedek geri yükleme işlemi bittikten sonra directadmin size işlemin bittiğine dair bilgilendirme mesajı gönderecektir.

Yorum yapın