Directadmin Kurulumu

Merhaba,

Linux işletim sistemine sahip bir sunucu sahibiyseniz ve fiyat / performans bazlı cpanel alternatif bir hosting kontrol paneli arayışındaysanız bu konumuz tam size göre. Artan dolar kuru ve Hosting kontrol panellerine gelen zamlar sonrası bir çoğumuz alternatif panel arayışına geçtik. Melibera Web tasarım ve hosting hizmetleri olarak bizde bu yazımızda gerek sunucu müşterilerimize gerekse hosting kontrol paneli konusunda yardım arayan kişilere bilgilendirme yazısı yazmaya karar verdik.

Linux sunucularınız için ömür boyu lisans seçeğini´de olan directadmin kurulumunu anlatacağız. Sunucu özelliklerinize bağlı olarak ortalama 20 dakika sürecek işlemler sonrası kurulum işleminiz tamamlanacaktır. İlerleyen makalalerimizde optimizasyon ve güvenlik konusunda da bilgilendirme yazıları yayınlayacağız.

Directadmin nasıl kurulur?

Directadmin kurulumu için öncelikle sunucunuza SSH erişimi yapmanız gerekmektedir. SSH erişimi yaptıktan sonra;

Aşağıda yer alan komutu girerek yüklemeniz gereken özelliklerin yüklenmesini gerçekleştirebilirsiniz;

yum install wget gcc gcc-c++ flex bison make bind bind-libs bind-utils openssl openssl-devel perl quota libaio libcom_err-devel libcurl-dev gd zlib-devel zip unzip libcap-devel

Aşağıda yer alan komut ile directadmin kurulum dosyamızı sunucumuza indiriyoruz.

>wget http://www.directadmin.com/setup.sh

Directadmin kurulum dosyamızı indirdikten sonra aşağdaki komut ile izinlerini ayarlıyoruz.

chmod +x setup.sh

Artık herşey hazır ve kurulumu başlatabiliriz.

./setup.sh

Kurulum işlemine başladıktan sonra Client İD ve License İD bilgileri sorulacaktır. Client İD bölümüne directadmin müşteri numaramızı yada hosting firmanızın ilettiği Client İD numarasını giriyoruz. License İD bölümün ise lisans numaramızı giriyoruz.

Please enter your Client ID : Directadmin müşteri numarası Hosting firmalarınızdan öğrenebilirsiniz.

Please enter your License ID : Lisans numarası

Sonrasında lisans ve İP kontrollü yapılacaktır. İP adresi doğru ise Y tuşuna basarak devam edebilirsiniz.

Kurulum işleminiz tamamlandıktan sonra directadmin size karmaşık bir şifre verecektir. Bu şifreyi not edebilir yada aşağıda yer alan komut ile directadmin şifrenizi güncelleyebilirsiniz.

passwd admin

Problem yaşamanız durumunda yorum olarak iletebilir yada kurulum ve lisans hizmetleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yapın