Cpanel Üzerinden FTP Hesabı Oluşturma

Birçoğumuz web tasarım işi yaptırmışsınızdır. Yaptırdığımız web tasarım işlerinde karşı tarafa web hosting hosting hesabımızın bilgilerini iletmekteyiz. Veyahut ta web sitemizde olan sorunlar için bu işlemi yapmaktayız. Kimi kimseler ise FTP bilgilerini yani hosting hesaplarının ana bilgilerini 3. Şahıslara vermek istememektedirler. Bu işlemin aslında bir kısa yolu mevcut oda farklı bir ftp hesabı oluşturmak ve karşı tarafa bu bilgileri iletmek. Böylece hem biz ana bilgilerimizi karşı tarafa iletmemiş oluruz hem de karşı taraf web sitemiz ile ilgili gerekli işlemleri yerine getirebilir.

Bu yazımızda Cpanel için FTP hesabı oluşturmayı anlatacağız. Diğer paneller içinde ilerleyen zamanlarda anlatımlar yapacağız. Ancak bu işlem tüm paneller için neredeyse aynı adımları içermektedir ve sadece butonların yerleri farklıdır. Evet, şimdi isterseniz anlatıma başlayalım. Öncelikle Cpanel üzerinden oturum açınız ve sonrasında aşağıdaki adımları izleyiniz.

  • Aşağıdaki görselden de görebileceğiniz gibi “FTP Hesapları” butonuna tıklayınız. (Görselde seçili hale getirilmiştir.
Cpanel Üzerinden FTP Hesabı Oluşturma 1. Adım

 

  • Karşımıza gelen ekran tamda ihtiyacımız olan ekrandır. Bu ekran ile kolaylıkla FTP kullanıcımızı oluşturabiliriz. Aşağıdaki görsele bakarak tabloyu doldurmamız yeterlidir. Şifre seçimi yaparken güçlü bir şifre seçmenizi şiddetle öneriyoruz ve dizin kısmını hiç ellemeyiniz.
Cpanel Üzerinden FTP Hesabı Oluşturma 2. Adım

 

Evet, işte bu kadar artık yeni bir FTP kullanıcımız var. Hem eski olanı hemde yeni olanı kullanmanız mümkündür. Ancak güvenliğiniz açısından bir farklı FTP hesapları oluşturmanızı önermemekteyiz. Ne kadar çok FTP hesabınız olursa buna paralel olarak hacklenme ihtimaliniz bulunmaktadır.

 

Yorum yapın